Eerste sponsordag Happy Wings levert mooie donaties op

Yaja fotografie

De ridderzaal van kasteel Radboud in Medemblik was zondag het sfeervolle decor voor een workshop van Stichting Happy Wings. Martin Doderer demonstreerde wat zijn roofvogels en uilen kunnen beteken voor kinderen en volwassenen, die met een lichte of zware beperking moeten leven.

Bezoek aan zorginstellingen
Martin is van beroep valkenier samen met zijn zoon Max. Naast hun reguliere werkzaamheden bezoeken zij regelmatig zorginstellingen om bewoners of cliënten in aanraking te laten komen met hun vogels. Zij hebben een ontspannen uitwerking op de mensen en bezorgen ze een moment van intense blijdschap.

Jaarlijks worden door de stichting Happy Wings tientallen workshops mogelijk gemaakt door het hele land, vaak in samenwerking met andere goede doelen zoals Stichting Opkikker, door wie Martin zeven jaar geleden voor het eerst werd uitgenodigd om een laatste kinderwens in vervulling te laten gaan.

Yaja fotografie

Als hij hierover vertelt tijdens zijn introductie in de ridderzaal zitten de emoties weer hoog bij Martin. Met zijn prachtige uilen en Amsterdamse humor houdt hij vervolgens zijn aanwezige publiek een uur lang geboeid. De aanwezige kinderen assisteren hem bij de demonstratie net als een aantal mensen die hij eerder ontmoette bij zijn bezoeken in het land.

Donaties
Naast de eigen middelen die Martin beschikbaar stelt, is de stichting Happy Wings afhankelijk van donateurs en sponsors. De blijdschap bij de heren was groot toen Willem Hendriksen, directeur van het in De Rijp gevestigde ABC Assurantiën, met een grote cheque bekend maakte de stichting vijf jaar lang met € 2.000,- te ondersteunen.

De verzekeringsadviseur Hendriksen deed bovendien met succes een aanvraag bij de goede doelenstichting van Nh1816 Verzekeringen. De coöperatieve verzekeraar uit Oudkarspel zegde € 5.000,- toe voor de aanschaf van een nieuw, veilig en milieuvriendelijk transportmiddel.

Met deze financiële bijval en die van andere sponsors die de bijeenkomst in Medemblik bezochten, vliegen Martin en Max Doderer ook de komende jaren met hun roofvogels en uilen het land door.

Meer informatie is te vinden op www.happywings.nl.