Hans van Haeften eerste marktconcert 2018 in de Bonifaciuskerk

YouMedemblik - Hans van Haeften
Hans van Haeften - Foto: aangeleverd

Organist Hans van Haeften verzorgt zaterdag 7 juli het eerste- van een serie van vier marktconcerten in de Bonifaciuskerk van Medemblik.

Hans van Haeften (1986) is als cantor-organist werkzaam bij de protestantse gemeente in Leusden. Hij geeft les in orgel- en pianospel, met veel aandacht voor improvisatie en het aanleren van goede studiemethodes. In 2017 is hij gestart met de website liedboekvoorspelen.nl waar hij zijn eigen composities uitgeeft.

Hans van Haeften

Hans studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem. Hij volgde verschillende masterclasses in orgelliteratuur en improvisatie. Onder andere bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Naast de muziek behaalde hij zijn masterdiploma Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden.
Hans concerteerde onder andere al in het Orgelpark Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht, de Laurenskerk Rotterdam, de Concertzaal Ede en de Joriskerk in Amersfoort. Vanaf 2014 organiseert hij in samenwerking met Brisk-events een jaarlijkse serie orgelconcerten op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Hans improviseert graag, en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hij is ook veelgevraagd begeleider van koren op piano en orgel. Voor zijn orgelspel behaalde hij meerdere prijzen en finaleplaatsen.
Het programma voor het concert in Medemblik bevat werken van Bach, Couperin en van Haeften. Ook zal Hans een tweetal improvisaties laten horen

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De kerk is geopend vanaf 13.30 uur. voorafgaand aan het concert is er in de Noordbeuk een expositie van Diny en Bep Opdam en anderen te bezichtigen.