Honderd kinderen, honderd haiku’s in één dichtenbundel

Op maandag 9 juli is in de Bibliotheek Medemblik de presentatie van de dichtenbundel ‘Honderd haiku’s van Medemblik’. Aanvang 16.00 uur.

Haiku’s

De haiku’s – een Japanse dichtkunst bestaande uit 3 regels – zijn geschreven door leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool de Kraaienboom, de Meridiaan, de Plaats en het Koggeschip.
Directeur/bestuurder Chantal Trigallez van de Westfriese Bibliotheken overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Joset Fit.

Gedichtendag

De gemeente Medemblik heeft begin 2018 een wedstrijd uitgeschreven in het kader van de gedichtendag. Leerlingen van de basisscholen werden uitgedaagd om een haiku te schrijven over hun (woon)omgeving. En daar is met veel enthousiasme op gereageerd. De Westfriese Bibliotheken heeft de haiku’s samengebracht in een kleurrijke bundel.
Haiku’s met onderwerpen zoals Medemblik, liefde, oorlog en de Cito-toets zijn verzameld, leerlingen hebben illustraties gemaakt en het resultaat is de bundel ‘Honderd haiku’s van Medemblik’. Op 9 juli ontvangen ook de leerlingen deze bundel.