Knutseldagen bij Stoommachinemuseum Medemblik

Stoommachinemuseum - Foto: gemeente Medemblik
Stoommachine Museum

In de herfstvakantie van 14 oktober t/m 29 oktober organiseert het Stoommachinemuseum een aantal knutselmiddagen voor kinderen t/m 12 jaar.

Als je in het museum rondloopt en al die grote stoommachines ziet, dan vraag je je misschien af, hoe zo’n machine eigenlijk werkt! Onze vertellers kunnen je van alles over de stoommachines vertellen. Maar misschien vind je het nog leuker om zelf aan de slag te gaan en een stoommachine te bouwen, zoals een miniatuur wals of een stoomtrein. Dan is dit je kans. Op de knutseldagen kun je kiezen uit verschillende bouwplaten om in elkaar te zetten. Alleen komt er bij zo’n papieren stoommachine natuurlijk geen vuur of stoom aan te pas. Misschien vind je kleuren veel leuker, dan kun je kiezen uit grappige kleurplaten van stoomtreinen, stoomwalsen en windmolens. De kleurplaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen, of we hangen h’m op.

Maar dit is nog niet alles. Er is een leuke speurtocht door het museum uitgezet. Raad eens hoe hoog de schoorsteen is! Wie durft, mag de stoker een handje helpen. Verder kun je met miniatuurstoommachines zelf ervaren, hoe je stoom kunt maken. Vergeet ook niet te vragen naar de proef met het blikje!

In de herfstvakantie hoef je je dus echt niet te vervelen. Kom gezellig naar het Stoommachinemuseum. Als het buiten koud en nat is, de wind om de schoorsteen giert, dan is het bij ons lekker warm. De grote ketel wordt flink opgestookt om de grote stoommachines van stoom te voorzien. Onze vrijwilligers staan klaar om, als het nodig is, jullie met raad en daad bij te staan. We hebben al de nodige potten lijm, scharen, kleurpotloden, puntenslijpers, kleurplaten en bouwplaten ingeslagen. Zondag 15 oktober van 13.30 u. tot 16.00 u. starten we met de eerste knutselmiddag. De volgende knutselmiddagen zijn op: 17, 19, 22, 24, 26 en 29 oktober. Natuurlijk zijn ook jullie ouders van harte welkom.

Entree museum kind 5 euro; speurtocht incl. blokjes stoommachientje 2 euro; bouwplaat 2 euro. Adres: Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, tel: 0227 544732 info: www.stoommachinemuseum.nl.