Laatste marktconcert 2017 in Bonifaciuskerk Medemblik zaterdag 22 juli

YouMedemblik - Paul Rosoman
Paul Rosoman - Foto: aangeleverd

Paul Rosoman verzorgt het laatste marktconcert van dit seizoen op het Pieter Backer orgel in Medemblik.
Hij speelt een programma met werken van Handel, Zwart, Merkell, Salomé, Bonnet en Rinck.
Behalve Handel allemaal componisten uit de 19e eeuw. Een bijzonder keus, meestal kiezen organisten ervoor in Medemblik oudere muziek te spelen. Dat deed Paul ook toen hij voor de eerste keer het Pieter Backer orgel bespeelde.
Na het concert vertelde hij onder de indruk te zijn van de onverwachte veelzijdigheid van het Medemblikker instrument. Daarom nu een geheel ander soort programma.

Paul Rosoman is een succesvol concertorganist en begeleider, die in de hele wereld optreedt en is directeur van de muziek in St Lucas Anglicaanse Kerk, Wellington. Paul geeft muziekles aan de Victoria University of Wellington en heeft samengewerkt met een aantal ensembles, van de Pelorus Trust Wellington Brass Band en de Trust Porirua Brass Band, tot de Festival Singers en de Linden Singers.
Paul is tevens directeur van Bayard Limited, een kunstenaar en concert management bedrijf gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van organisten en levert regelmatige bijdragen aan het Radio New Zealand Arts Affairs programma Upbeat. Als concert organist reist hij elke zomer Europa en in zijn recente concertgeschiedenis behoren ook performances in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland.

Het concert zaterdag 15 juli begint om 16.00 uur. De kerk is open vanaf 13.00 uur.
Daar is ook een expositie te bezoeken van schildersgenootschap Hallem uit Egmond.
De toegang tot concert en expositie is vrij.
Aan de uitgang van het concert is een collecte voor de onkosten