Nu reserveren voor het nieuwe seizoen in het BON-theater

paul de munnik - bob bronshoff
Paul de Munnik - foto: Bob Bronshof

Vanaf  1 mei 00:00 kunt u online reserveren voor het nieuwe seizoen van het BON-theater.
Wanneer u een a-BON-nement neemt van vijf voorstellingen of meer krijgt u 10 procent korting en bent u verzekerd van een goede plaats.
Zie voor het formulier op de site of in de theatergids.

En dan hier de voorstellingen van het nieuwe seizoen:

29 september 2018 – Paul de Munnik – Goed jaar (try-out)

Na zijn alom geprezen solodebuut “Nieuw” komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma ”Goed Jaar”. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met “Nieuw” is ingeslagen.
Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater.

23 oktober 2018 – Martijn Koning – Koning van de dieren (try-out)

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

3 november 2018 – Kiki Schippers – Waar

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar 2e voorstelling: WAAR. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?

24 november 2018 – Wim Daniels –
Theatercollege: De wondere wereld van taal

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.

21 en 22 december – ZGAN – Ondergronds

We pikken het niet langer. Iedereen weet het. Je hoort het in de kroegen en in de donkere stegen van de stad. Het rommelt in de verte. Het komt alsmaar dichterbij. Maar niemand doet er wat aan.
De heren van ZGAN, Ed Sluiters, Johan Blokker en Michel van Ophem, zien het als hun taak, nee, hun queeste: wij komen in VERZET!
Een oproep aan alle rechtschapen Medemblikkers: kom naar het BON-therater en verzet je samen met ons. Want wij gaan… “Ondergronds”

12 januari 2019 – Oeloek – Droeftoeters

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie. Droeftoeters is een hilarische achtbaan van krankzinnige dialogen, muzikaal vuurwerk en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en je staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe krijgen ze het verzonnen?
Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen ze nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen.

2 februari 2019 – Stefano Keizers – Erg heel

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij 3e bij De Slimste Mens. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Keizers ontregelt en danst grijnzend over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

16 februari 2019 – Matroesjka – Brainwash

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar BRAINWASH. Je weet dat je het wilt.

2 maart 2019 – Louise Korthals – Alles is er

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Afgelopen najaar zette zij samen met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes.
In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is ertenslotte. Of toch niet?

16 maart 2019 – Bigband No PressSure met Loek A Like Neil Diamond

Het is alweer enige tijd geleden dat No PressSure een project aanging met Blue Star in het BON-theater.
Het begon dus weer te kriebelen om iets leuks te doen. Loek Manshande heeft al eens gezegd dat hij het gaaf zou vinden om zijn Neil Diamond nummers met een bigband te zingen dus de samenwerking is een feit.
Loek Manshande, bekend van de 80-er jaren band Break, heeft al jaren de naam “Loek a Like Neil Diamond”. Hij vertolkt de nummers van Neil Diamond op geniale wijze en als je je ogen dicht doet hoor je ook Neil Diamond.
Maar je ogen dicht doen is geen goed idee want Loek maakt er, samen met No PressSure, een mooi optreden van.

30 maart 2019 – Janne Schra – Lalala Love

In deze persoonlijke voorstelling put Janne Schra uit haar hele oeuvre; van Room Eleven en Schradinova tot haar solowerk en weer terug. In een intieme bezetting speelt ze haar lievelingsnummers zoals ze zouden klinken in een rokerige jazzbar in Parijs in de jaren ’60.
LALALA LOVE is een ode aan haar liefde voor swing en gipsy uit vervlogen tijden. Laat je meevoeren door de nieuw gearrangeerde liedjes, door haar leven vol rare, ontroerende en grappige verhalen over de liefde en natuurlijk door haar betoverende stem.

13 april 2019 – Jan Beuving//Patrick Nederkoorn –
Leuker kunnen we het niet maken

Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst, maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!
Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken?
Hun soloprogramma’s Raaklijn en Het komt nu wel heel dichtbij werden lovend ontvangen door pers en publiek en beide heren werden genomineerd voor de Neerlands Hoop 2017. Tijdens de aangiftemaanden maken zij dit uitstapje met zijn tweeën voor een selecte groep theaters.