Overnachten in het bos, strijden tegen elkaar en nieuwe vrienden maken

YouMedemblik - ExpeR vlotproef
ExpeR vlotproef - foto: aangeleverd

’s Morgens wakker worden door het getjilp van vogels, een vlot in elkaar zetten en daarmee gaan varen. Tegen de avond eten bereiden op een zelfgemaakt vuur. Dit zijn allemaal dingen die bij ExpeR horen. Komende zomer gaat voor de 15e keer ExpeR van start in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. Dit is een week vol met activiteiten voor jongeren van 13 t/m 15 jaar oud en wordt gehouden in week 30 (maandag 23 juli t/m vrijdag 27 juli).

ExpeR

Bij aankomst in het bos worden er door de deelnemers twee groepen gemaakt die in de week tegen elkaar zullen strijden. Beide groepen trekken daarna het bos in om elk hun eigen onderkomen in te richten. Dankzij de bijzondere toestemming van Staatsbosbeheer kunnen wij een week lang in het bos bivakkeren. Niet op een camping of zoiets, maar écht in het bos! Tussendoor worden er verschillende proeven (spellen) gedaan en daarmee kunnen ExpeRs verdiend worden voor de groep. En aan het einde van de week kan er maar één groep de winnaar zijn….

Ook zin in actieve vakantieweek waar je met én tegen je vrienden kunt strijden om de winnaar van ExpeR 2018 te worden? Kijk voor meer informatie op www.exper.nu en geef je samen met je vrienden en vriendinnen op!