Tweede marktconcert in de Bonifaciuskerk met fluit en orgel

Organist Dennis van der Heijden en de fluitist Frank Bakker
Organist Dennis van der Heijden en de fluitist Frank Bakker - foto: aangeleverd

Organist Dennis van der Heijden en de fluitist Frank Bakker verzorgen zaterdag 14 juli het tweede- van een serie van vier marktconcerten in de Bonifaciuskerk van Medemblik

Dennis van der Heijden

Dennis van der Heijden (Medemblik 1971) werd op 15-jarige leeftijd organist van het dameskoor van de Gerardus Majellakerk te Onderdijk.
In 1989 ging hij naar het Conservatorium te Alkmaar, waar hij koos voor de combinatie Schoolmuziek en pijporgel/kerkmuziek, met als orgeldocent Jos van der Kooy. Beide diploma’s werden in 1996 behaald. Iets later begon hij aan de studie koordirectie, bij Harold Lenselink, waar hij in 1998 voor afstudeerde.

Dennis van der Heijden is dirigent van een gemengde zangvereniging Sint Caecilia in Noord-Scharwoude. Als organist is hij verbonden aan de Allemanskerk in Oudkarspel en daarnaast is hij organist/dirigent in de St. Jan de Doper te Noord-Scharwoude. Hij geeft regelmatig concerten, als solist en/of begeleider.
Zijn diploma Schoolmuziek brengt hij in de praktijk op de Christelijke Scholengemeenschap Jan Arentsz in Alkmaar, waar hij ook werkt als decaan.

Frank Bakker

Frank Bakker studeerde fluit aan het conservatorium van Alkmaar bij Eugénie Veeze-van der Grinten behaalde daar zijn akte Docerend Musicus in juni 1993. Zijn vervolgstudie deed hij bij Harrie Starreveld aan het Sweelinck conservatorium van Amsterdam afsluitend met de akte Uitvoerend Musicus in juni 1996.

Hij heeft een bloeiende lespraktijk die bijna de gehele kop van Noord-Holland omvat met naast leerlingen die via de plaatselijke harmonie les hebben ook een aantal privéleerlingen. Sinds september 2016 geeft hij, als onderdeel van een team, in opdracht van muziekschool Triade in Den Helder, blazersklas-lessen in een basisschool in Julianadorp.

Hij is vaak uitvoerend aktief op fluit en op piccolo o.a. het begeleidingsorkest voor Noord Holland, dat voornamelijk oratoria begeleidt, o.l.v. Pieter-Jan Olthof en met Dennis van der Heijden. Frank bespeelt een rozenhouten (bubinga) fluit die in Alkmaar is gebouwd door Alfred Verhoef. Naast fluit en piccolo speelt Frank fagot en is daarmee (als amateur) actief lid in Muziekvereniging Zijpe en Musikverein Schönecken 1849 e.V.

Het programma voor het concert in Medemblik is samengesteld uit werken voor orgel solo, en samenspel orgel en fluit Bij het samenspel zal Dennis beide orgels van de Bonifaciuskerk bespelen. Enkele namen uit het programma zijn Bach, Handel, Franck, Godard en de Lange.

Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, aan de uitgang is een collecte ter bestrijding van de onkosten.

De kerk is geopend vanaf 13.00 uur waar voorafgaand aan het concert een expositie van Nora van Klingeren e.a. is te bezichtigen.