Tweede zaterdagmiddagconcert 2019 in Bonifaciuskerk Medemblik

Hans Stehouwer

De organist Hans Stehouwer zal zaterdag 13 juli het tweede van een serie van zes zaterdagmiddagconcerten geven op het Pieter Backer orgel in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Hans Stehouwer is geboren in 1946 in Maassluis. Hij voltooide de studie Wiskunde aan de VU te Amsterdam en studeerde tevens orgel en piano bij Koos Bons, later gevolgd door clavecimbel en clavichord bij Hugo van Veen en Nelly van Ree Bernard. Als leraar en conrector is hij 33 jaar verbonden geweest aan het Murmelliusgymnasium te Alkmaar.

Hans laat zich regelmatig horen als organist, voornamelijk in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Bij zijn muzikale activiteiten staat het oeuvre van Johann Sebastian Bach centraal. Daarnaast heeft hij altijd bijzondere aandacht besteed aan de Spaanse en Portugese muziek voor toetsinstrumenten uit de 16e, 17e, en 18e eeuw. Zo heeft hij in 2010 een CD uitgebracht, die geheel gewijd is aan de orgelmuziek van de blinde Spaanse componist Antonio de Cabezón (1510-1566), ter gelegenheid van diens 500e geboortejaar.

Het programma dat Hans samenstelde voor het concert in Medemblik bevat werken van onder meer Cabanilles, Bach,de Grigny en Couperin. Een programma toegespitst op de mogelijkheden van het 17e eeuwse Pieter Backer orgel.

Het concert begint 13 juli om 16.00 uur de ingang van de Bonifaciuskerk aan de Breedstraat is de hele zaterdagmiddag open. Toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang zal worden gecollecteerd voor de onkosten.