Wandelbrug Egboetswater wordt 12 mei officieel in gebruik genomen

YouMedemblik - gemeente - Egboetswater
Foto: gemeente Medemblik

Vrijdagmorgen 12 mei wordt de nieuwe wandelbrug over het Egboetswater officieel in gebruik genomen. Wethouder Harry Nederpelt en directeur Karel Schoenaker van het Recreatieschap verzorgen samen met twee wandelclubs uit Hauwert de openingswandeling.

Start is om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats aan De Liederik. De wandelbrug is eind vorig jaar gerealiseerd. Hiermee is het natuurgebied rond de Egboet uitgebreid met ongeveer 1 kilometer extra wandelpad waardoor er meer mogelijkheden voor routes zijn ontstaan. Het is een ruig pad door het weiland, dat het beste met laarzen kan worden betreden.

Genieten van landschap
De realisatie van de wandelbrug is een gezamenlijke inspanning van het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Medemblik, om bewoners en toeristen te kunnen laten genieten van het Westfriese landschap. De gemeente heeft de financiering op zich genomen. Als onderdeel van de economische uitvoeringsagenda is het doel van de gemeente om ieder jaar een recreatief knelpunt op te lossen. Het Recreatieschap heeft de plek aangewezen en de bouw van de brug begeleid.

Natuurgebied Egboetswater
Egboetswater is een rustig en weids natuurgebied ten noorden van Hauwert, waar je kunt fietsen, wandelen, varen en van de natuur genieten. De auto kan geparkeerd worden op een van de parkeerterreinen aan de grens van het gebied.

Bron: gemeente Medemblik