Zaterdag 1 juli eerste marktconcert 2017 in Bonifaciuskerk Medemblik

YouMedemblik - Bonifacius - portretfoto
Foto: aangeleverd

Op de zaterdagen waarop in Medemblik zomermarkten worden gehouden organiseert de Stichting Pieter Backer Orgel ook dit jaar weer de inmiddels traditionele Marktconcerten.

Dit jaar is het de organist Bas Westerhof die de spits afbijt in de serie van 4 marktconcerten op het befaamde Pieter Backer orgel in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Bas Westerhof studeerde orgel bij Bernhard Bartelink en Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (DM) en bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag (master).
Tijdens de master specialiseerde Bas zich in Franse orgelmuziek uit de 20ste eeuw.
Bas Westerhof volgde masterclasses bij Christophe Mantoux (Alain en Duruflé) en studeerde piano bij Truus Tichelman. De pianostudie sloot hij af met staatsexamens A en B.
Als organist was hij verbonden aan de St. Bonifatiuskerk te Zaandam en later aan de H. Bavokerk te Heemstede. Momenteel is hij organist bij Het Apostolisch Genootschap in Zaandijk en geeft hij piano- en orgelles in zijn privépraktijk in Koog aan de Zaan.
Hij geeft regelmatig concerten in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan. Maar hij speelde ook op andere plaatsen zoals o.a. de Westerkerk in Amsterdam en de Bavokerk in Haarlem.
In 2015 verzorgde hij samen met 5 andere organisten de première van “The Organ” van Piet Kee voor 5 orgels in het Orgelpark te Amsterdam

Het programma dat hij voor het concert in Medemblik samenstelde bevat de namen van vader(J.S.) en zoon (C.P.E.) Bach, Frescobaldi en Dandrieu.

Het concert op zaterdag 1 juli begint om 16.00 uur. De kerk is vanaf 13.00 uur geopend.
In de Noordbeuk is een expositie van de “Blauwe Schuit”, Leerlingen van Aart Prins exposeren daar hun werk. Vóór het concert kunt u deze expositie bezoeken.
De toegang tot concert en expositie is vrij.