Zaterdag 8 juli tweede marktconcert 2017 in Bonifaciuskerk Medemblik

YouMedemblik - Bonifacius
Foto: aangeleverd

Op de zaterdagen waarop in Medemblik zomermarkten worden gehouden organiseert de Stichting Pieter Backer Orgel ook dit jaar weer de inmiddels traditionele Marktconcerten.

Jan Pieter Lanooij verzorgt het tweede uit een serie van vier marktconcerten op het befaamde Pieter Backer orgel in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

Jan Pieter Lanooij (1993) volgde zijn eerste lessen bij aan de muziekschool De Noorderkempen te Baarle-Hertog (België). Vanaf 2009 kreeg hij les van Jan Hage in de Kloosterkerk te Den Haag.
Zijn conservatoriumopleiding startte in 2011 aan het Rotterdams conservatorium, waar hij de vooropleiding en zijn eerste jaar afrondde bij Aart Bergwerff.
Sinds 2013 studeert hij Geschiedenis aan de Universiteit Leiden.
In 2015 ging hij verder met zijn orgelstudie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Jan Pieter is actief als concertorganist in binnen- en buitenland. Tevens is hij de vaste continuospeler van het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) waarmee hij ieder jaar de Johannes Passion, de Hohe Messe of de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uitvoert.

Het programma dat hij voor het concert in Medemblik samenstelde bevat de namen van onder ander Buxtehude, Post, De Klerk en Mendelsohn.

Het concert op zaterdag 8 juli begint om 16.00 uur. De kerk is vanaf 13.00 uur geopend.
In de Noordbeuk is een expositie van de “Blauwe Schuit”, Leerlingen van Aart Prins exposeren daar hun werk. Vóór het concert kunt u deze expositie bezoeken.
De toegang tot concert en expositie is vrij.