Tuin en Co

Zodra de eerste krokussen hun knoppen boven de grond uitsteken, begint de tuin naar u te lonken… Met een terrasverwarmer, warme plaids én voldoende beschutting kunt u al vroeg van uw tuin genieten! 

Memphis Stijlvol Wonen voor uw meubels op maat
Uw interieur of tuin een eigen uitstraling geven? Kijk eens wat meubels op maat voor u kunnen doen! Memphis Stijlvol wonen maakt ze voor in uw huis en tuin. Ook kunnen uw oude meubels worden opgeknapt, al dan niet inclusief een nieuwe look. Om het geheel te completeren heeft Memphis een uitgebreid assortiment woonaccessoires. Laat u inspireren!             
Voor een indruk en meer informatie kijk op de webwinkel memphisstijlvolwonen.nl of bel 06 – 51 22 69 71.

Lekker vroeg van uw tuin genieten….

Accessoires bij Blokker
Bij Blokker in Wervershoof vindt u een groot assortiment accessoires om uw veranda of prieel sfeervol mee in te richten. U vindt er o.a. plaids, kussens, windlichten en lantaarns in diverse kleuren.
Blokker, Raadhuisplein 9, Wervershoof, 0228 – 58 25 42.

Tuinhout van FixetFoto: Erik-Henk Grondman
Fixet beschikt over een ruim assortiment tuinhout. U vindt er priëlen, veranda’s, schermen, hekjes en tuinhuisjes. Voor iedere tuin en prijsklasse heeft Fixet een oplossing.
Goed onderhoud van uw tuinhout is van groot belang. Het verlengt de levensduur en zorgt daarnaast voor een warmere uitstraling van het hout. Ook voor onderhoudsproducten kunt u bij Fixet terecht.
Fixet Minnema, Nijverheidsweg 6, Medemblik, 0227 – 54 18 91.

Donker & Wit Tuintechniek: “Kwaliteitswerk is ons handelsmerk!”
Een sfeervolle tuin is iets waar u elk seizoen van kunt genieten. Dat weten ze bij Donker & Wit Tuintechniek uit Twisk maar al te goed. 

No-nonsense
Donker & Wit Tuintechniek gaat uit van het no-nonsense principe: een tuin moet mooi zijn, maar ook praktisch. Uw wensen, stijl en budget zijn de basis voor het ontwerp. Heeft u zelf  een ontwerp gemaakt? Dat is natuurlijk geen probleem. Of het nu gaat om de aanleg van een nieuwe tuin of renovatie van een bestaande tuin, vakmanschap en kwaliteit staat bovenaan. 

Specialisten
Tijdens het renoveren of herinrichten van bestaande tuinen worden er eventueel bomen verwijderd, vijvers aangelegd, wordt nieuwe bestrating aangebracht en tot slot gezorgd voor een uitgekiende beplanting. Maar ook constructiewerken zijn voor Donker & Wit geen probleem, inmiddels kunnen zij zich echte specialisten noemen op het gebied van beschoeiingen, plaatsen van schuttingen en hekwerk, maar ook pergola’s en tuinhuizen.

Voor meer informatie kijk op www.donkerwit.nl of bel 06 – 24 23 66 83.

 

 

 

 

 

 

Elk seizoen ’n mooi gazon met de graszoden van Klaver
Graszoden zorgen in een korte tijd voor een zachte, schone en veilige omgeving voor u en uw familie. Gras geeft rust en werkt ontspannend.

Klaver graszoden biedt mooie, sterke speelgazons met een dicht grasbestand van ongeveer één jaar oud. De graszoden bestaan uit een kwaliteitsmengsel van de beste grassoorten geworteld in Noord-Hollands karakteristieke zavelgrond. Deze is zeer rijk aan bodemleven en voedingselementen. Dat merkt u aan de stabiele ligging en snelle hergroei! Klaver’s graszoden behoren dan ook tot één van de bèst natuurlijkste en méést voordeligste bodembedekkers.

Vier stappen
Groot voordeel is dat deze graszoden bijna het gehele jaar gelegd kunnen worden. Dit gebeurt in vier stappen.
1. Voorbereiding ondergrond: spit of frees de aarde, egaliseer en wals aan. Verwijder onkruid en stenen;
2. Bemesting: voor een goede hergroei zijn voldoende         
voedingsstoffen noodzakelijk. Gebruik langzaam werkende meststoffen voor het leggen én voor normaal onderhoud (2-3 keer per jaar);
3. Het leggen: begin met de langste kant en laat de rijen verspringen. Leg de zoden strak tegen elkaar aan en wals daarna de hele grasmat goed aan;
4. Besproeien: zet flink de sproeier op het gras, ook tijdens felle zonneschijn, en zorg dat de ondergrond ook goed nat is. Na tien dagen voorzichtig de eerste keer maaien.

Voor meer informatie kijk op www.klaver-graszoden.nl of neem contact op via info@klaver-graszoden.nl of 0227 – 54 02 29.

Verandazeilen op maat gemaakt
Wilt u op een zonnige dag onder uw veranda of overkapping zitten, maar wordt dit onmogelijk gemaakt door wind of tocht? Of wilt u ’s avonds nog even van de avondzon genieten maar wel met een aangename temperatuur?

In dat geval  kunt u uw veranda of overkapping volledig óf deels afsluiten met verandazeilen. De verandazeilen zorgen voor een aangename temperatuur en zorgen er bovendien ook voor dat deze temperatuur langer blijft hangen. Door het aanbrengen  van ramen in deze zeilen kunt u nog steeds van uw tuin en de omgeving genieten.
 
De verandazeilen van Braak Zonwering & Zeilmakerij worden in overleg met u op maat gemaakt en geheel naar uw wens uitgevoerd met ramen in model en ritssluitingen en haken om het geheel te openen bij mooi weer. De zeilen worden vastgezet met draai-tourniqettes en zijn volledig te demonteren zodat u ze kunt opbergen als u ze niet gebruikt. Het pvc-doek waar wij de verandazeilen van maken is van hoogwaardige kwaliteit en is in diverse kleuren te verkrijgen.

Braak Zonwering & Zeilmakerij
Brugstraat 29,  Middenmeer, T.: 0227 – 50 16 96, I.: zeilmakerijbraak.nl, E.: info@zeilmakerijbraak.nl

Tuincentrum Den Heuvel: voor kleur en fleur in uw tuin

Het voorjaar is dé tijd om aan uw tuin te denken! Om vroeg in het seizoen al kleurige accenten aan te brengen, zijn de viool, de aubrieta en de primula geschikte planten. Daarnaast mogen natuurlijk ook bloembollen niet aan uw terras of tuin ontbreken!

Den Heuvel adviseert u bij het potten van de voorjaarsbloeiers te kiezen voor een goede RHP Potgrond. Omdat dit een luchtige grond is, kan vocht beter worden vastgehouden en wordt voeding makkelijker opgenomen. Hierdoor krijgt u gezonde, sterke voorjaarsplanten met een goede bloei en ontwikkeling.

Tuincentrum Den Heuvel in Wervershoof heeft een ruime sortering voorjaarsbloeiers en RHP Potgrond. Tevens vindt u er voor binnen en buiten volop nieuwe potten, zowel van aardewerk als lichtgewicht.

Voor meer informatie kijk op tc-denheuvel.nl. Molenweg 1a, Wervershoof, T.: 0228 – 58 13 85.

Sierbestrating sfeerbepalend
De lente komt eraan… En wat is er lekkerder dan genieten van uw nieuw aangelegde tuin!
Een bestrating is sfeerbepalend voor uw tuin en woning of bedrijfspand. Door de juiste sfeer rondom uw woning te creëren, kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten. Molenaar Bestratingen Medemblik is hèt adres voor uw bestrating. Zij kunnen  het hele traject regelen, van uitgraven van uw tuin  tot complete tuinaanleg. 

Zij garanderen een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding!

Wilt u gebruik maken van één van de diensten?
Bel 06 – 22 50 06 52 of stuur een e-mail naar thomasmolenaar@quicknet.nl.
Bekijk de nieuwe site: molenaarbestratingen.nl.

Geef een reactie