Salade van couscous met gerookte runderentrecôte

Foto: Duco de Vries

Foto: Duco de VriesZe voeren de regie over de vleesproductie van a tot z. Slagerij Langendijk is al ruim 75 jaar de ambachtelijke slager van Hoorn. Het vee wordt elders geslacht, maar vooraf gekeurd en vervolgens op het Koepoortsplein tot de fraaiste producten verwerkt. Joris Langendijk is inmiddels de 5e generatie, al wordt hij nog steeds met veel plezier bijgestaan door zijn ouders. Op zaterdag staat de rij tot ver buiten het oergezellige winkeltje. Maar dat deert de klanten niet, want zij weten waar ze voor komen: kwaliteit! Meer weten? Surf dan naar: slagerijlangendijk.nl

In de West-Friese Tafel brengen sterrenkok Onno Kokmeijer van Ciel Bleu uit Amsterdam en fgraaf Duco de Vries heerlijke recepten onder uw aandacht.
De recepten worden samengesteld met hoofdzakelijk West-Friese streekproducten.

Salade van couscous met gerookte runderentrecôte van
slagerij Langendijk en yoghurt verrijkt met verse mint

Foto: Duco de VriesIngrediënten (voor 4 personen)

200 gr couscous
2 dl kippenbouillon
50 gr geroosterde pompoenpitten
3 st tomaat gemarineerd in olijfolie
6 st verse bosui
1 st schilletje van de mandarijn
2 st radijs
1 st shiso groen (verkrijgbaar bij de betere groentenspeciaalzaak)
200 gr boerenyoghurt
verse mint
olijfolie

Foto: Duco de VriesKook en gaar de couscous zoals op de verpakking vermeld staat. Als de couscous gekookt is en voldoende afgekoeld mengen we hem met de volgende ingrediënten. Pompoenpitten worden geroosterd in de oven of in een koekenpan met een scheutje olijfolie en brengen het geheel op smaak met wat zeezout. De bosui word in fijne ringentjes gesneden en de tomaat in blokjes. De mandarijnschil zonder wit vruchtvlees snijdt u in hele fijne reepjes. Meng het geheel goed door elkaar met toevoeging van een scheut olijfolie. Dresseer de salade van couscous in een diep bord, verdeel om de salade roosjes van gerookte runderentrecôte van slagerij Langendijk. Vervolgens mengen we de boerenyoghurt met de fijngesneden blaadjes mint, doe dit altijd op het laatste moment in verband met verkleuren van de mint. Verdeel de yoghurt over de couscous. verrijk de salade nog met fijne plakjes radijs en shiso groen.

Bon appétit!

Onno Kokmeijer

Wijnadvies Noël Vanwittenbergh, wijnmeester

AIX rosé 2011 wordt gemaakt van de volgende druivensoorten: Grenache, Cincault, Carrignan en Cabernet Sauvignon. Deze combinatie zorgt voor een rosé, die heerlijk wegdrinkt en waarvan men graag een 2e fles opent. Een frisse, droge en qua kleur bijna bleke en zalmachtige rosé met een uiterst plezierige lange afdronk. In deze rosé proef je de Provence: bessenfruit, pruimen, karamel en een tikkeltje kruidig. AIX rosé met een evenwichtige smaak is zon en rijpheid in een wijnglas.

Geef een reactie