Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘De woestijn als symbool van reflectie’

januari 24 @ 19:30 - 21:30

YouMedemblik - abbehuisje

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ heeft de titel ‘De woestijn als symbool van reflectie’. Iedereen is op 24 januari welkom in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.
In kranten en op televisie wordt veel reclame gemaakt voor interessante reizen naar allerlei interessante bestemmingen. Maar een reis naar een woestijn zit daar zelden bij. Toch zijn er mensen die een woestijnreis gaan maken. Wat zoeken ze daar? In de woestijn wordt men geconfronteerd met de diepste gevoelens en gedachten. Daar kunnen beslissingen vallen die het leven totaal veranderen.
Soms lijkt het dagelijkse leven zelf op een woestijn. De theoloog Drewermann geeft daar een verklaring over die aan het denken zet.

In ‘Verhalen van toen…’ worden de nieuwste inzichten en ontwikkelingen rond de Bijbel onder de aandacht gebracht. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Gegevens

Datum:
januari 24
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,