Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kinderpersconferentie met de makers van Buurman & Buurman

21 april, 2018 @ 11:00 - 17:00

YouMedemblik - Buurman en Buurman

Makers populaire TV-serie te gast in museum

In hun geboorteland Tsjechië heten ze Pat & Mat. In ons land Buurman & Buurman. Al 40 jaar razend populair en daarom komen de makers van deze stopmotion serie naar Nederland. Een groep kinderen mag de makers aan de tand voelen tijdens een unieke Kinderpersconferentie op zaterdag 21 april in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn.

Tentoonstelling

YouMedemblik - Buurman en Buurman

Buurman en Buurman – foto: aangeleverd

In het museum is al twee maanden een druk bezochte tentoonstelling over de Buurmannen te zien. Tomáš Eiselt en Marek Beneš van Studio Patmat in Praag komen de expositie bewonderen maar gaan ook vragen van kinderen beantwoorden. Ook demonstreren zij hoe de filmpjes met de poppen gemaakt worden. Bovendien gaat de nieuwste bioscoopfilm van Buurman & Buurman dit weekend in première in de naastgelegen Cinema Oostereiland.

Kinderpersconferentie

Via Facebook heeft een aantal enthousiaste fans vragen ingediend en die mogen ze als VIP-gasten tijdens de Kinderpersconferentie zelf stellen aan de makers. Een tolk zal de vragen en antwoorden vertalen. Na afloop mogen ze uiteraard met de makers en Buurman & Buurman op de foto en de expositie bezoeken. Marek Beneš -de zoon van Lubomir Beneš, de bedenker van de Buurmannen- en Tomáš Eiselt vertellen over de nieuwe bioscoopfilm en over plannen voor de toekomst. En natuurlijk ook over de speciale relatie tussen Nederland en B&B. Nederland is het enige land waar Pat & Mat praten! Acteurs Kees Prins en Siem van Leeuwen zorgen met hun stem al vele jaren voor een bijzondere aanvulling op de Tsjechische stopmotion-filmpjes van Buurman & Buurman.

De expositie “AJETO” is een samenwerking tussen Het Museum van de 20e Eeuw en Mark van Ierssel en is nog t/m 6 januari 2019 te zien in Hoorn, zie www.museumhoorn.nl

Gegevens

Datum:
21 april, 2018
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,