Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klassieke deugden onderwerp in serie

januari 10 @ 20:00

YouMedemblik - abbehuisje

De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar van de serie‘Ontmoetingen rond de schatkist’ zal gaan over de klassieke deugden. Zij staat gepland voor 10 januari in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met koffie/thee); na de sluiting om 21.30 uur zijn er nog een hapje en een drankje. De toegang is gratis.
De klassieke deugden hebben al oude papieren en komen in allerlei spirituele stromingen voor. De Griekse filosoof en schrijver Plato was ervan overtuigd dat je die deugden kon aanleren door opvoeding en training. Op de avond in Abbekerk zal wat achtergrondinformatie gegeven worden over deze deugden en de deelnemers kunnen zelf iets vertellen over hun ervaringen en opvattingen. Ook kunnen zij iets meenemen dat hen aan een deugd herinnert.
Met ‘schatkist’ wordt de innerlijke rijkdom van de mens bedoeld. In de ‘ontmoetingen’ staan luisteren, genieten en wederzijds respect centraal. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).
Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Gegevens

Datum:
januari 10
Tijd:
20:00
Evenement Tags:
,