Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lente in het Egboetswater

8 april, 2018

Foto Kwikstaart: Toos Brink

In het knusse IVN bezoekerscentrum Het Egboetje en de directe omgeving is veel te vinden wat kenmerkend is voor de lente. De kinderen kunnen hier goed kennis maken met de natuur.
We laten ze ruiken, voelen, luisteren, kijken, en hun eigen verhaal vertellen. Ze zijn erg enthousiast en net lammetjes die regelmatig gevoed willen worden met wat ze allemaal ontdekken.

De vrijwilligers van IVN West-Friesland laten de zachte katjes aan de bomen zien en voelen, de mooie gele bloemetjes van het speenkruid met de speenworteltjes in de grond, madeliefjes met de dubbele bloemkroon. Maar ook luisteren naar het zingen van de vogels, die elkaar het nodige willen vertellen. Het spechtennest, of gewoon wandelen en kijken naar de kleuren of even een stukje hardlopen, bewegen in de natuur waar zoveel indrukken worden opgedaan.

Bijen die wakker worden en uit de korf komen, het water met de watervogels en het vinden van een zwanenmossel. Binnen in ons gebouw staat het nodige uitgestald in de vitrinekast, aan de wanden platen die over de lente gaan, en aan het plafond mooie mobiles van lentetakken versierd met vlinders en vogeltjes. Kinderen, ouders en leerkrachten, weer of geen weer, even in een andere wereld; en iedereen beleeft de lente.

Het Egboetje, Oostwoud
Kijk voor meer informatie op: ivn.nl

Gegevens

Datum:
8 april, 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,