Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lichtjestocht 2018 in Opperdoes

14 december, 2018 @ 19:00

YouMedemblik - Lichtjestocht Opperdoes

Op vrijdag 14 december organiseert Oranjevereniging Opperdoes voor het zesde jaar op rij de Lichtjestocht. Vanaf 19.00 uur loopt een parade van versierde kinderen en ouders weer door het dorp.

De Lichtjestocht is de afgelopen jaren een vast evenement geworden. Het aantal deelnemers groeit en Opperdoes is steeds mooier verlicht. Dat geeft de Oranjevereniging veel voldoening. Net als voorgaande jaren wint de mooist versierde deelnemer een prijs. Ook is er een prijs voor de mooist versierde tuin langs de route. De optocht start zoals altijd bij de Brandweerkazerne op de Gouw. Vanaf daar wandelt de parade gezamenlijk door Opperdoes. Dit jaar wacht op verschillende plekken een verrassing voor de deelnemers… Uiteindelijk eindigt de Lichtjestocht weer bij de kazerne, waar de winnaars bekend worden gemaakt en de avond afgerond.

Route langs tuinen

De exacte route is dit jaar als volgt: de Gouw, de Kerkebuurt, Oude Stiek, Walakker, Hoge Weis, de Waarde, het Oordje, het Zuiderpad, Kluiten, Julianastraat, de Sportlaan, Schoolstraat, B. Pierhagenlaan, Noorderpad, Markt, Plaat, Rustenburgweg en het eindpunt is op de Gouw.

De Oranjevereniging doet een beroep op de bewoners langs de route. Het wordt enorm gewaardeerd als ook jij de tijd en moeite neemt om de tuin, de gevel van je huis en de wegkant te verlichten met lantaarns en lichtjes. Op deze manier wordt het voor de deelnemers een extra belevenis om deel te nemen aan de Lichtjestocht.

Enthousiaste bestuursleden gezocht

Ben je woonachtig in Opperdoes of heb je warme banden met het dorp? De vereniging is ook op zoek naar nieuwe bestuursleden die houden van gezelligheid en evenementen organiseren voor inwoners. Ben jij geïnteresseerd in een leuke en creatieve uitdaging bij een gezellige club? Schroom niet en kom een vergadering bijwonen.

Wil je meer informatie over de Lichtjestocht, de vereniging of onze andere activiteiten kijk dan op ovopperdoes.nl. Voor het laatste nieuws kun je ook de Facebook pagina volgen.

Gegevens

Datum:
14 december, 2018
Tijd:
19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,