Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Orgel en trombone in Bonifaciuskerk Medemblik

14 mei, 2016 @ 20:00 - 23:00

02-05_mathijs vd m

Matthijs van der Moolen – Foto: aangeleverd

02-05_Impressie-Evan

Evan Bogerd – Foto: aangeleverd

De organist Evan Bogerd en de trombonist Matthijs van der Moolen verzorgen zaterdag 14 mei een Orgel Plus…Concert in de Medemblikker Bonifaciuskerk.
Zij doen dit met een programma waarin zowel oude als moderne muziek zal klinken.
Matthijs van der Moolen is trombonist en arrangeur voor “Ongestreken”.
Hij studeert klassiek en historisch trombone aan het Koninklijk Conservatorium bij de docenten Pete Saunders, Tim Dowling en Charles Toet. Op de moderne trombone speelt hij veel 20e- en 21e-eeuws repertoire. Matthijs speelt regelmatig voor o.a. Ars Musica, zijn ensemble Castello Consort en opnames van EO Nederland Zingt. Eerder heeft hij ook in het Jong Trombone Collectief en Nederlands Jeugdorkest gespeeld.
Evan Bogerd werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort.
Momenteel studeert hij orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2016 zal Bogerd de zeven Koraalfantasieën van Max Reger ten gehore brengen in de serie van de Westerkerk te Amsterdam. Bogerd volgde masterclasses aan de Orgelakademie voor improvisatie te Altenberg(Duitsland). Hij volgde hier improvisatielessen van Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker. In de loop van de jaren won hij diverse prijzen op concoursen te Barneveld, Ede, Enschede, Kampen en Maassluis.
Evan Bogerd is organist van het fraaie ‘Holthuis’ orgel in de Gereformeerde Kerk te Hasselt en is tevens één van de vervangende organisten van de Westerkerk Amsterdam.

Video; Dikwijls is de organist niet zichtbaar voor het publiek omdat hij boven bij het orgel “verstopt”zit. Bijzonder bij het concert 14 mei is dat de verrichtingen van de organist voor het publiek te zien zullenl zijn. Een camera bij het orgel en een scherm in de kerk maken dit mogelijk.

Het programma bestaat uit een zeer gevarieerde mix tussen oude en nieuwe muziek.
Met onder andere muziek van Petr Eben, een fantasie over Jesu meine Freude voor orgel en trombone van Bernhard Krol. Daarnaast muziek van Bach en de gehele 1e orgelsonate van Paul Hindemith.

Het concert begint zaterdag 14 mei om 20.00 uur. De ingang van de Bonifaciuskerk aan het Kerkplein is vanaf 19.30 uur geopend. In de pauze kunt u iets drinken en de concertgevers ontmoeten.
De toegang voor deze avond bedraagt € 6,00.

Gegevens

Datum:
14 mei, 2016
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie: