Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Paalzitten, Lambertschaag

13 juli, 2018 - 15 juli, 2018

Paalzitten 2018: nieuw record voor deelnemers?

Lambertschaag is in het weekend van 13, 14 en 15 juli weer het decor voor het jaarlijkse fenomeen Paalzitten. Deze dorpstraditie vindt voor de 47e keer plaats. 15 jongens stappen vrijdag om 17.00 uur op hun paal. Ze komen daar – als het goed is – pas zondagavond weer vanaf. Wordt er een nieuw record gevestigd?

Het evenement wordt gehouden achter de parkeerplaats bij café Het Wagenwiel. Voor de editie 2018 zijn inmiddels 11 van de 15 palen gevuld: de jongens die een poging gaan wagen zijn Tijs Smit, Jort Smit, Rick Hubers, Teije de Vries, Daan Vijn, Frank Ruiter, Renzo Teka, Dirk-Jan Koorn, Michiel Kool, Justin Dam en Timo Schipper. Het oude record staat op 52 uur en 32 minuten. Het team van dit jaar probeert één minuut langer te zitten en zo een nieuw record te vestigen. Pas zondagavond om 21.33 uur ‘mogen’ de jongens van hun paal af. Tijdens het weekend worden ze voorzien van eten, drinken, kleding, entertainment en allerlei andere benodigde hulp. Vrijwilligers nemen de roulerende boot- en radiodiensten op zich.

Ook wordt er, in samenwerking met café Het Wagenwiel, een programma georganiseerd dat deze dagen tot een mooi feestweekend maken. Op zaterdag vanaf 17.00 uur is er een mystery artist, die de sfeer erin komt brengen. Op zondagmiddag staat liveband Joyride, met meer dan 15 jaar ervaring, vanaf 16.00 uur klaar om er een gezellig feest van te maken.
Daarnaast zorgt DJ Berry er in de avonduren gedurende het hele weekend voor dat het dak van de feesttent eraf gaat. Nieuwsgierig? Je bent welkom om het Paalzitten 2018 en het feest mee te maken.

Gegevens

Begin:
13 juli, 2018
Einde:
15 juli, 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,