Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sprekende dieren in ‘Verhalen van toen…’

28 november, 2018 @ 20:00

YouMedemblik - abbehuisje

‘Van een ezel die spreekt en een mens die niet verstaat.’ Dat is de titel van de derde bijeenkomst in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu.’ Zij staat gepland voor 28 november in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is om 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.
In de serie staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Een van de Bijbelverhalen gaat over een sprekende ezel. Maar er zijn meer voorbeelden van sprekende dieren in verhalen: een beer die met een poes praat (Tom Poes) en een wolf die met een meisje praat (Roodkapje).
In stripverhalen en sprookjes kan alles. Maar de Bijbel is toch geen sprookje? Volgens de Duitse theoloog/psycho-analist Eugen Drewermann helpt het verhaal van de sprekende ezel de lezer zichzelf te verstaan.

‘Verhalen van toen…’ is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).
Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Gegevens

Datum:
28 november, 2018
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,