Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Woensdag 30 augustus: Hoornse Beestenboel

30 augustus, 2017 @ 10:00 - 17:00

YouMedemblik - Beestenboel

Tijdens de afsluitende Woensdagmarkt is het een getok, geblaat, geknor, gehinnik en geblaf van jewelste.
Honderden pony’s, ezels, schapen, honden, varkens, ganzen, kinderboerderijdieren wachten op bewonderende blikken, een worteltje of een aai.
Het spektakel van de Hoornse ponydag begint al om 10.30 uur met de keuringen voor de junioren en de gevorderden. Daarna is er de traditionele en niet te missen openlucht ponylunch en rond 13.30 uur is er de grote verkleedshow. Een feest voor deelnemers en toeschouwers.
In de stad loopt schaapsherder Mike met zijn border collies en een kudde schapen, er is een ganzenfanfare en kinderen zonder eigen pony kunnen evengoed een ritje maken.
Als klap op de vuurpijl is er om vier uur een grote stadsoptocht met de ponies, de ezels, geitjes, ganzen, schapen en honden.
Op de Roode Steen is natuurlijk de proef- en beleefmarkt die steeds meer bekendheid krijgt en op de Grote Noord vindt u de wekelijks terugkerende markt met curiosa, huisvlijt, creatieve uitspattingen, boeken en kunst.
De markt en het evenement zijn van tien tot vijf en natuurlijk is de toegang gratis.
Tip: de Oosterkerk en het Foreestenhuis zijn tijdens de woensdagmarkten van 1 tot 5 geopend als extra toeristische attractie. Er is toegang tot de bijzondere tuin via de poort en tot het Foreestenhuis via de nieuwe ingang. In de kerkzaal is een presentatie op de tv te zien over de geschiedenis van het gebouw. Beslist een aanrader!

Meer informatie? Hou onze Facebookpagina @ikhouvanhoorn in de gaten, daarop worden regelmatig updates gepubliceerd. Bovendien vindt u daar informatie over alle activiteiten en evenementen die in Hoorn plaatsvinden.

Gegevens

Datum:
30 augustus, 2017
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,