maandag, 20 oktober 2014 13:36

Winactie Fury met bioscoopkaarten

Fury - filmposter - Foto: aangeleverdApril, 1945. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. De film draait vanaf 23 oktober a.s. Zie ook www.furydefilm.nl en www.facebook.com/FuryFilmNL.

You medemblik mag drie prijzenpakketten weggeven met in elk 2 bioscoopkaarten,1 Army Cap en 1 T-shirt. Kans maken? Stuur een e-mail o.v.v. Fury naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Hoorn - Schaatsbaan De Westfries - Foto: aangeleverdVoor het goede doel Spieren voor Spieren tijdens de Wintertijd-Droom-Challenge

In de nacht van 25 op 26 oktober wordt er bij IJsbaan de Westfries in Hoorn  voor de 2e keer de Wintertijd –Droom-Challenge voor Spieren voor Spieren georganiseerd. Doel van deze activiteit is om ’s nachts, tijdens het ingaan van de wintertijd, met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Schaats of wandel mee bij de Westfries!

Foto: Gemeente MedemblikOndernemers kunnen zich nu inschrijven voor een gratis cursus die hen helpt op afvalkosten te besparen.

De cursus wordt aangeboden door TU Delft, op maandag 1 december tussen 12.00 en 14.00 uur in het gemeentehuis. ‘Meer Besparen op Afval’ geeft u een algemeen geldende aanpak om uw bedrijfsafval in kaart te brengen en verder te beheersen. Met dit inzicht kunt u uw eigen kansen ontdekken om verder op afvalkosten te besparen.

maandag, 20 oktober 2014 13:28

Check je dak via Zonatlas

Foto: Gemeente MedemblikValt het u ook op dat er steeds meer zonnepanelen verschijnen op daken in onze gemeente? Niet zo vreemd, want zonne-energie is voor steeds meer mensen een goede investering. Met de Zonatlas Noord-Holland is het nu heel eenvoudig om te zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Op www.zonatlas.nl/noord-holland/ kunt u uw eigen woning opzoeken en direct zien of uw dak geschikt is voor zonne-energie. U ziet meteen wat zonnepanelen op uw dak kosten en opleveren.

Foto: Gemeente MedemblikDe werkzaamheden door het PWN aan de Dorpsstraat in Abbekerk duren één week langer. Op vrijdag 24 oktober is de weg weer opengesteld. De Dorpsstraat is vanuit Abbekerk momenteel tot huisnr. 23 (oneven) en 8 (even) goed bereikbaar.

Bron: Gemeente Medemblik

maandag, 20 oktober 2014 13:23

Duisterniswandeling Streekbos

Zeg dag tegen de 10e landelijke Nacht van de nacht en volg de oproep van Natuur en Milieufederaties om samen de schoonheid van de nacht te ontdekken. Een bijzondere ervaring voor (groot)ouders en kinderen op zaterdag 25 oktober in het Streekbos. Verzamelen om 18.30 uur bij het IVN in het Streekbos Paviljoen voor een wandeling door het schemerige Streekbos in Bovenkarspel.

De gehele oppositie in de gemeente Medemblik is tegen door de college aangekondigde draconische bezuinigingen. Tijdens de Begrotingsraad van 6 november a.s. zal opnieuw de motie van de PvdA worden ingediend, waarin opgeroepen wordt de bezuinigingen op de kernraden terug te draaien.

 

Bron: Dichtbij

maandag, 20 oktober 2014 13:19

Alcoholcontrole in Medemblik

In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 21.15 en 02.00 uur, hield de politie op de Markerwaardweg in Medemblik een alcoholcontrole. In totaal moesten 364 bestuurders een ademtest afleggen. Hiervan bleken er slechts drie teveel te hebben gedronken. De hoogst gemeten waarde bedroeg 965 ug/l. Dat is ruim vier maal het toegestane maximum van 220 ug/l. Deze bestuurder, een 51-jarige man uit Hoorn, moest zijn rijbewijs inleveren.

donderdag, 16 oktober 2014 20:43

Zijlstra in volle glorie terug in BON-theater

Zijlstra - Geen Krimp - Foto: Bas LosekootOp 18 oktober keert Zijlstra terug in het BON-theater in Medemblik. In Geen krimp wordt het kwartet Zijlstra uitgebreid met saxofonist Jan Menu waardoor de ‘echte’ sound van Zijlstra weer in volle glorie terug is! Zijlstra blijft onverdroten en met engelengeduld klare taal uitslaan, recht in de wind vissend naar noten en woorden die er toe doen. Wie zelf ooit heeft besloten zijn muze achterna te reizen, de paradox aan te gaan tussen ‘de schutterende veiligheid’ en de ‘schitterende twijfel’ wordt bij Zijlstra op zijn wenken bediend…

Op 2 november is het tien jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord door Mohammed B. Een moord die heel Nederland schokte. Nu, tien jaar later, is er opnieuw aandacht voor een officieel onderzoek naar de moord. Cinema Oostereiland en Schouwburg het Park bieden komende maand twee sprekende Van Gogh voorstellingen aan inclusief een gesprek met twee hoofdrolspelers van de film, Mike Reus en Gerson Oratmangoen.

Pagina 1 van 68

september 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 7 september bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik