donderdag, 23 oktober 2014 15:31

Twee films in het BON-filmhuis op 31 oktober

Mees Kees op kamp - Foto: Film1Vrijdag 31 oktober zijn er twee films te zien in het BON-filmhuis. We beginnen met een film gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave Mees Kees op kamp
Mees Kees op Kamp is de opvolger van de succesvolste familiefilm van vorig jaar: Mees Kees. In deze film volgen we Mees Kees en zijn klas op kamp. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten krijgt Mees Kees de opdracht om alles in goede banen te leiden, maar of dat goed gaat…

 

Tankstation Koper uit Medemblik stelt twee boekenpakketten van Mees Kees beschikbaar. Een pakket bestaat uit 3 leesboeken, 2 luisterboeken en het grote Mees Kees doeboek! Wij verloten deze pakketten na de film! Dus kom en win!

donderdag, 23 oktober 2014 15:30

Snellaadpaal ontsluit Friesland

Met de elektrische auto over de Afsluitdijk naar Friesland. Tot voor kort was dat simpelweg onmogelijk omdat auto's op elektriciteit een kleine actieradius hebben en volledig opladen een halve dag duurt, maar er is een oplossing.

Er staat sinds kort namelijk een snellaadstation langs de A7 ter hoogte van de Broerdijk. Een elektrische auto is daar in twintig minuten opgeladen. Daardoor is een ritje over de Afsluitdijk geen onmogelijke opgave meer voor bezitters van een elektrische auto.

Nog steeds komen er jongeren samen en nog steeds worden kaarsjes gebrand op de brug aan de Horn in Andijk. Daar kwamen op 29 juni dit jaar Frank en Emiel om het leven bij een ongeluk met een quad.

Een keer in de maand, op de laatste zondag van de maand, wordt er in de Hoornse binnenstad een superkoopzondag georganiseerd. Vrijwel alle winkels openen dan tussen 12.00 en 17.00 uur hun deuren. En dat betekent lekker winkelen!

 

Er zijn volop activiteiten in de binnenstad.

woensdag, 22 oktober 2014 21:20

Voor ouders: 'Welkom in het fietsenhok'

Foto: Gemeente MedemblikZit u ook weleens met vragen als ‘Hoe weet ik of mijn kind wel of geen drugs gebruikt?’, ‘Ik weet dat mijn zoon/dochter drugs gebruikt, maar welke hoeveelheden mag hij/zij legaal bij zich dragen?’ U wilt de controle en het zicht op uw kind niet verliezen? Kom dan naar de informatieavond ‘Welkom in het fietsenhok’ op woensdag 12 november in MC ‘De Muiter’ in Medemblik. Eén avond, interessante sprekers, ervaringsdeskundigen en een hoop nuttige informatie.

In het onderzoek naar de moord op Michelle Koek is dinsdag een tweede verdachte aangehouden. De politie verdenkt een 39-jarige man uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood, meldt het Openbaar Ministerie.

De Andijkse, een man die als vrouw door het leven ging, werd op 29 april 2014 dood in haar woning aangetroffen. Half augustus hield de politie al een 30-jarige man uit Roosendaal aan. Hij zit nog steeds achter tralies. Beiden worden verdacht van moord en doodslag.

Er komt op korte termijn geen productie van gas in Lambertschaag. "We zeggen niet: het zit er niet, maar of we het kunnen winnen is nog steeds niet duidelijk," laat Vermilion Energy weten.

Op twee tot drie kilometer diepte zit zo'n 300 miljoen kubieke meter gas in een dikke laag steen. Het gebied sterkt zich uit rond Lambertschaag en Abbekerk. De proefboringen waren in maart dit jaar, maar die hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Bigband No PressSure - Foto: aangeleverd

Verlangen naar vroeger, dat is het thema wat zondagmiddag 2 november de boventoon voert in theater het Pakhuis in Hoorn.

Bigband No PressSure, opgericht in 1997, speelt de muziek uit vroeger tijden, bekend van Glenn Miller, Duke Ellington en Count Basie. Met zanger Jurie de Boer en zangeres Dayenne Stuyt komt deze tijd van de jaren dertig en veertig weer helemaal tot leven. Naast de klassieke bigband nummers schakelt No PressSure moeiteloos over op het jazzy repertoire dat tegenwoordig door zangers als Michael Bublé en Robbie Williams populair is geworden. Daarnaast arrangeert orkestleider Jeroen Woelders hedendaagse nummers voor de bigband zodat u bijvoorbeeld ook Nederlandstalige nummers in een bigband jasje kunt beluisteren.

maandag, 20 oktober 2014 13:36

Winactie Fury met bioscoopkaarten

Fury - filmposter - Foto: aangeleverdApril, 1945. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. De film draait vanaf 23 oktober a.s. Zie ook www.furydefilm.nl en www.facebook.com/FuryFilmNL.

You medemblik mag drie prijzenpakketten weggeven met in elk 2 bioscoopkaarten,1 Army Cap en 1 T-shirt. Kans maken? Stuur een e-mail o.v.v. Fury naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Hoorn - Schaatsbaan De Westfries - Foto: aangeleverdVoor het goede doel Spieren voor Spieren tijdens de Wintertijd-Droom-Challenge

In de nacht van 25 op 26 oktober wordt er bij IJsbaan de Westfries in Hoorn  voor de 2e keer de Wintertijd –Droom-Challenge voor Spieren voor Spieren georganiseerd. Doel van deze activiteit is om ’s nachts, tijdens het ingaan van de wintertijd, met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor Spieren voor Spieren. Schaats of wandel mee bij de Westfries!

Pagina 1 van 68

september 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 7 september bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik