donderdag, 20 november 2014 18:52

Hart voor elkaar in Medemblik

Foto: aangeleverdSamen in goede doen voor Serious Request
Van 18 tot en met 24 december 2014 is de Grote Markt in Haarlem het podium voor de jaarlijkse actie Serious Request van 3FM. Vanuit het Glazen Huis vragen 3FM dj's Coen, Gerard en Domien aandacht voor ‘meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflict- of oorlogsgebieden’.

donderdag, 20 november 2014 18:47

Krakers en hoeren in Andijk

Geschreven door

Wat gebeurd en nu in ons mooie dorp? Gaat het nu echt zo snel achteruit in het mooie plaatsje dat Andijk heet?
Er heeft zich de afgelopen tijd al genoeg ellende afgespeeld in Andijk en dan ook nog dit!

Nee natuurlijk niet. Het gaat hier om iets leuks, want het wordt weer tijd om lekker te ‘ lache, geniete en mooi an te zitte’ .
Op zaterdag 29 november 2014 speelt het Andijker Toneel namelijk een leuke blijspel genaamd  'Beter een goeie buur...' geschreven door Peter van den Bijllaardt.
O m u even meet e nemen in het stuk dat ze gaan spelen hierbij een korte opsomming:

donderdag, 20 november 2014 18:45

Wijkteams presenteren zich bij 'Roadshow'

Foto: Gemeente MedemblikIn de afgelopen week was onze bus op tour voor de ‘roadshow’. Op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 november stond de zwarte bus met gele opdruk steeds een uur lang op een andere plek, in alle zestien kernen van de gemeente.

Op drukke en minder drukke plekken, zoals op de markt, bij het buurthuis en in het winkelcentrum. U als inwoners wist de bus goed te vinden. De bustour was de eerste kennismaking met onze drie nieuwe wijkteams: Midden, Oost en West. De wijkteammedewerkers waren aanwezig in de bus en beantwoordden allerlei vragen.

donderdag, 20 november 2014 18:42

We gaan weer strooien

De vorstperiode komt er aan. Daarom hebben we het gladheidbestrijdingsplan weer vastgesteld en op de website geplaatst. Strooien is niet bevorderlijk voor het milieu, dus zoeken we een goede balans tussen de veiligheid van de inwoners en de bescherming van het milieu.

 

Wanneer wordt er gestrooid?
De gemeente bestrijdt gladheid in samenwerking met het Hoogheemraadschap. Doorgaande verbindingswegen en busroutes worden preventief gestrooid de avond voor de voorspelde ochtendgladheid.

donderdag, 20 november 2014 18:40

Spaar uw bierdopjes voor het Diabetesfonds

Wij, Monique Bakkum en Judith Visser zijn moeders van kinderen met Diabetes type 1. Hun en ons dagelijks leven wordt enorm beïnvloed door deze ziekte. Deze chronische ziekte kan nog steeds niet genezen worden en vergt veel onderzoek. Onderzoek waar veel geld voor nodig is. Nu is er een landelijke actie gaande, opgezet door Arjan en Chantal Pinkert uit Wierden, om bier en frisdrankdopjes te sparen: Bier – en frisdrankdopjes actie voor het Diabetes fonds.

woensdag, 19 november 2014 20:30

Inside Llewyn Davis in het BON Filmhuis

De film beschrijft een week uit het leven van een folkzanger.   Het is begin 1961 en hij zwerft met zijn gitaar  in de folk scene van de New Yorkse wijk Greenwich Village. Een kat kruist zijn pad alsook vele kleurrijke figuren die onmiskenbaar de hand van de Coen Brothers verraden. De film heeft vele prijzen gewonnen, waaronder de Grand Prix Award van het filmfestival Cannes.

dinsdag, 18 november 2014 22:09

Wit water Zwaagdijk

Het water in de sloot van Zwaagdijk is wit gekleurd. Dit komt doordat PWN bezig is met het omleggen van leidingen voor de aanleg van de N23. Bij deze werkzaamheden is iets fout gegaan, waardoor er veel schoon drinkwater in de kleigrond is gekomen.

Foto: Gemeente MedemblikSinds zondag 16 november geldt er in verband met de vogelgriep een landelijk vervoersverbod van 72 uur voor alles wat met gevogelte of pluimvee te maken heeft.  Het verbod is ook van toepassing op strooisel van hobbydierhouders.

Foto: Gemeente MedemblikZes bedrijven zijn genomineerd voor de Award Duurzaam Ondernemen 2014 van de gemeente Medemblik. De focus van de award ligt dit jaar op de agrarische sector. De jury zal letten op duurzame ontwikkelingen, vooral waar het gaat om de impact op de leefomgeving (natuur) en de gezondheid van mens en dier. De toonaangevende ondernemers komen uit de groente- en bloementeelt.

dinsdag, 18 november 2014 08:42

Warm onthaal voor de Sint

Sintintocht - Foto: aangeleverdNa de schrik van een lekkende boot, wat achteraf een open kraan bleek, kwam afgelopen zaterdag de boot van Sinterklaas stipt om 14.00 uur de Oosterhaven van Medemblik binnenvaren. De opkomst van het publiek was overweldigend. Kinderen en ouders uit de hele streek, maar ook zelfs uit Amsterdam en Zaanstreek wilden graag de Sint in Medemblik zien binnenkomen. Hoe bijzonder is dat?

Pagina 1 van 70

november 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 16 november bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik

 

Sinterklaas intochten, klik hier!