maandag, 28 juli 2014 08:14

Zomeravondconcert door Jaap Zwart

Geschreven door

De organist Jaap Zwart zal zaterdag 9 augustus een concert geven op het 17e eeuwse Pieter Backer orgel in de Bonifaciuskerk van Medemblik

 

Jaap Zwart (1955) kreeg de muzikale basisopleiding van zijn vader Jaap Zwart Sr. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij hoofdvak Piano bij Jan Kruyt, waarvoor hij in 1977 het einddiploma behaalde. Bij Simon C. Jansen studeerde hij hoofdvak Orgel. In 1979 behaalde hij het solistendiploma met onderwijsbevoegdheid voor Orgel. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sloot hij zijn studie af met het diploma voor het hoofdvak Theorie der Muziek.

 

vrijdag, 25 juli 2014 14:42

Bijna tegen de gevel

Op donderdagavond hield de politie een 19-jarige man uit Lelystad aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie melding van getuigen die op de Nieuwstraat op een terras zaten. Zij hadden gezien dat een man in een geparkeerd staande auto weg probeerde te rijden. De bestuurder gaf veel gas, maar vermoedelijk doordat de handrem er nog op stond, kwam hij niet van zijn plaats. Toen de bestuurder dit mogelijk doorkreeg, zakte de auto steeds verder naar voren op de scheven parkeerplek en kwam steeds dichter bij de gevel van een restaurant terecht.

De evenementen Vlietpop en Waterweekend in Medemblik gaan door. Het gesprek van de beide organisaties met de gemeente Medemblik is vandaag zeer positief verlopen.
Dat meldt de nieuwspartner van RTV N-H, Medemblik Actueel.

woensdag, 23 juli 2014 15:06

Eigenaar van boot Medemblik gezocht

Foto: Gemeente MedemblikDeze boot, geplaatst bij de Dissel 7 in Medemblik, is door de eigenaar achtergelaten. De gemeente weet niet wie de eigenaar is.

Deze boot wordt vanaf 24 juli aangemerkt als opslagen door de gemeente. Dit duurt 13 weken en als de eigenaar zich niet (binnen die termijn bij de gemeente, afdeling Toezicht & Handhaving) heeft aangemeld, wordt de boot vernietigd. Als de eigenaar zich alsnog meldt, zal de eigenaar de opslagkosten moeten betalen.

woensdag, 23 juli 2014 15:05

Gemeentegids ontvangen?

Gemeentegids - Foto: Gemeente MedemblikVorige week is de gemeentegids in de hele gemeente huis-aan-huis verspreid. Heeft u hem niet ontvangen? Laat het weten aan Akse Media en u krijgt hem alsnog bezorgd.

Handige App
Uitgever Akse Media ontwikkelde de GemeentegidsApp voor Smartphones, Een slimme, gratis App die u snel wegwijs maakt in elke gemeente in Nederland, waaronder de gemeente Medemblik.

Bron: Gemeente Medemblik

Foto: Gemeente MedemblikVanaf 10 juli kunnen toeristen op meerdere plekken in de gemeente informatie opzoeken. Wethouder Harry Nederpelt heeft de eerste VVV Informatiepunt paal (VIPpaal) in Opperdoes in gebruik genomen.


Harry Nederpelt is enthousiast: “We willen dat toeristen langer blijven. Er is hier veel te zien en te beleven. Een goede informatievoorziening helpt daarbij.”

Oldtimerfestival -  Fotografie Robert GielingZondag 27 juli aanstaande wordt in het centrum van Medemblik voor de 20e keer de Oldtimerdag gehouden. Een evenement vol ‘klassieke’ hoogtepunten. De licht historische tweewielers zijn van de partij, maar ook historische tractoren zullen prominent pronken op de Nieuwstraat. Heeft u een hang naar nostalgie? Dan mag u dit niet missen!

In de loop van de morgen verzamelen alle deelnemers zich in de Nieuwstraat. Natuurlijk wordt ook weer de rondrit van ongeveer een uur door de omgeving gereden. Dit keer belooft het een extra bijzondere gebeurtenis te worden. Niet alleen door het steeds groeiend aantal deelnemers, maar ook vanwege het feit dat verschillende soorten historisch vervoer elkaar ontmoeten.

De 2,5-jarige Tijn uit Medemblik heeft een gapend gat in zijn hoofd. Dit is veroorzaakt door een hond, de politie is nu op zoek naar de eigenaar ervan.

Dat meldt de nieuwspartner van RTV N-H, Medemblik Actueel. Het jongetje speelde afgelopen week op het Vooroeverstrand toen een ongeveer 20-jarige man aan kwam lopen met een zwarte langharige hond.

HavensPer 1 augustus 2014 worden de havengelden van Medemblik verlaagd.

Binnen het zomerseizoen (tot en met 15 oktober 2014) wordt het tarief gewijzigd van €1,75 naar €1,20 per meter/per nacht. Exclusief gebruik van stroom, water en douche. Buiten het seizoen gaat het van €0,75 naar €0,60 per meter/per nacht exclusief.

De politie doet vanaf woensdag 23 juli opnieuw onderzoek in de woning van Michelle Koek. De 49-jarige vrouw werd op dinsdag 29 april dood in haar woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk aangetroffen.

Pagina 1 van 64