woensdag, 27 augustus 2014 20:32

Steppevorkstaartplevier gesignaleerd

Zondag 24 augustus werd het vogeltje ontdekt bij de waterberging Twisk. Maandagmiddag vloog deze er nog steeds jagend op insecten. Het is een dwaalgast die hier in Nederland zelden te zien is en ja dan moet deze ook nog opvallen. Steppevorkstaartplevieren zijn lange afstandstrekkers die normaal broeden ten oosten in Azië en overwinteren in Afrika.

woensdag, 27 augustus 2014 20:30

'Van plastic afval tot aan complete matrassen'

De schapenboeren die hun schapen op de dijk langs de N239 bij Medemblik laten grazen hebben steeds meer last van zwerfafval.
Van plastic afval tot aan complete matrassen worden er de laatste dagen gevonden tussen de grazende schapen. Dat meldt RTV NH nieuwspartner Medemblik Actueel. Het afval zou afkomstig zijn van vrachtwagens die van en naar de vuilnisstort in Alkmaar of Opperdoes rijden.

dinsdag, 26 augustus 2014 18:18

Ronald Snijders in het BON-theater

Geschreven door

Ronals Snijders - Foto: aangeleverdMet Ronald Snijders opent het BON-theater op zaterdag 6 september de deuren voor een nieuw theaterseizoen. Speciaal voor normale mensen presenteert absurdist Ronald Snijders een groots opgezette split personality show. Het showballet, de kandidaten, de gastartiesten en de gestoorde nieuwsbulletins, het komt allemaal uit zijn hoofd.

De Volkskrant bekroonde One Man Show met vier sterren en schreef: “De show staat als een huis en bevat een onophoudelijke stroom leuke (taal)grappen die qua onverwachte wendingen doen denken aan die van Herman Finkers, maar dan gebracht in een Randstedelijk moordtempo.” Ook Het Parool kende vier sterren toe en oordeelde: “Hij weet een eigen wereld op te bouwen die prettig schuurt (…) Hij is een illusionist met woorden.”

Foto: Cape, van Ella Siekman uit Twisk - Foto: aangeleverdIn de noordbeuk van de Bonifaciuskerk in Medemblik is in het weekend van 5, 6 en 7 september de traditionele expositie van de allerlei uiteenlopende kunstwerken van creatieve inwoners van Medemblik.

Het is de jaarlijkse overzichtstentoonstelling van achttien Medemblikkers, die laten zien dat ze prachtige kunstwerk maken. De expositie is ruim opgezet en wordt georganiseerd door de commissie Kunst en Cultuur van de Bonifaciuskerk.

dinsdag, 26 augustus 2014 18:00

Asbest in recreatiegebied Nesbos

Er is asbest terecht gekomen in recreatiegebied Nesbos, na een grote brand in een Loods in Wervershoof op 8 augustus.

Update 21 aug 13.00 uur:  Het buitendijkse gebied ten noorden van de dijk is open voor publiek. Op een deel van de dijk liggen nog asbestdeeltjes. Het is gevaarlijk om daar te komen. Het niet-opgeschoonde gedeelte van de dijk is afgezet met hekken en linten. Wij vragen u dringend om daar weg te blijven omdat de stukjes asbest kunnen breken. Daardoor komen er weer losse vezels vrij.

Bron: Gemeente Medemblik

De politie heeft dinsdag een bijzondere wietplantage in Nibbixwoud opgerold. De kwekerij zat verstopt onder een kas.

De politie kwam de plantage aan de Dorpsstraat op het spoor na een tip van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord. Volgens een woordvoerder van de politie gebeurt het niet vaak dat een ondergrondse plantage wordt opgerold.

dinsdag, 26 augustus 2014 17:57

Paprikatelers blij met openen Chinese markt

Sinds de Russische boycot van groenten, heeft de omzet van de paprikatelers een stevige knauw gekregen. Nu duidelijk is dat de Chinese grenzen open gaan voor hun producten, krijgen ze weer een beetje lucht.

Het zal alleen nog wel even duren voor de eerste Noord-Hollandse paprika's in de Chinese keukens belanden. De productie stopt hier in november en begint pas weer begin maart. Daarnaast zullen er in China nog veel zaken geregeld moeten worden. Er is nu geen infrastructuur, er moeten handelspartners komen en locaties om de paprika's naar toe te transporteren.

dinsdag, 26 augustus 2014 17:56

Gratis concert B-Brave op 25 oktober

Goed nieuws voor alle fans van B-Brave die werden teleurgesteld toen de boyband vorige maand een optreden in Andijk afzegde.

Stichting Dijkpop en B-Brave hebben in goed overleg een alternatief gevonden. De band treedt 25 oktober op in Cultura in Andijk, ook is er een meet & greet. Dat meldt de nieuwspartner van RTV N-H, Medemblik Actueel.

dinsdag, 26 augustus 2014 17:54

Asbest op midgetgolfbaan in Emmapark Medemblik

De gemeente Medemblik heeft een deel van het Emmapark afgesloten. Onlangs is vastgesteld dat de midgetgolfbanen daar gemaakt zijn van asbest, en omdat asbest gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid, zijn er hekken geplaatst.

Binnenkort begint een gespecialiseerd bedrijf met een onderzoek van de bodem en de omgeving van de midgetgolfbaan. Daarna volgt een saneringstraject. Dat laat de gemeente Medemblik weten.

dinsdag, 26 augustus 2014 17:52

Hoteleigenaar is Kaasmarkt zat

De heer Bakker van 'Hotel Medemblik' en restaurant 'Het Wapen van Medemblik' is de geluidsoverlast van de kaasmarkt zat. Hij strijdt er al jaren tegen.

Dat meldt de nieuwspartner van RTV N-H, Medemblik Actueel. "Ik heb inmiddels al jaren geklaagd over de geluidsoverlast van de Kaasmarkt. Dit weekend was geen uitzondering. Het maakt het leven hier onmogelijk met de feestdagen en we hebben er nogal wat te gaan. Regels over pui, terras, geluid. Mijn collegae zijn er wel bekend mee, maar weigeren zich er standaard aan te houden," aldus Bakker in een brief.

Pagina 1 van 65