Herfest - Foto: aangeleverdOp zondag 12 oktober 2014 organiseert kasteel Radboud voor de tweede keer het  Keltisch Festival Herfest. Herfest werd gevierd op de dag dat het even lang licht als donker was. Het was een feest om te danken voor de oogst, die net binnengehaald was. Er werd aan Moeder Natuur geofferd en veel gegeten en gedronken. Na het uitgebreide maal zong en danste men tot de dageraad.

Om de oude tradities weer een nieuw leven in de blazen gaan wij Herfest vieren met veel Keltische muziek, eten en drinken, een bodhran workshop, een verhalenverteller en met het aanbieden van leuke, mooie en gekke dingen uit de Keltische traditie.

dinsdag, 30 september 2014 11:59

12 oktober vierde Bokkentoer in Medemblik

Groepsfoto bokkentoer 2014 - foto: Peter CommandeurNu ook vanaf Hoorn instappen!

Op Zondag 12 oktober is het weer zover. Dan wordt alweer de vierde Medemblikker Bokkentoer georganiseerd. Op liefst 17 verschillende locaties in het centrum van Medemblik kunnen naar hartelust bokbiertjes worden geproefd en maakt u kans op leuke prijzen.

De lekkerste bokbiertjes proeven
Het werkt heel eenvoudig. U koopt een stempelkaart en een plattegrond van Medemblik ter waarde van € 5,- bij één van de deelnemende proeflokalen, bij de infostand of online via www.bokkentoer.nl.

dinsdag, 30 september 2014 11:54

Bezuinigen en leefbaarheid behouden

Foto: Gemeente MedemblikDe rol van de gemeente verandert. Knelpunten werden vaak opgelost door subsidie te verstrekken: de overheid als verzorgingsstaat. Maar we verwachten steeds meer een participatiestaat waarbinnen een groter beroep wordt gedaan op de eigen kracht van de samenleving. Het college presenteert aan de gemeenteraad een begroting die daar op aansluit.

dinsdag, 30 september 2014 11:53

Zevenjarige Evy laat verkeer langzamer rijden

Foto: Gemeente MedemblikOp 24 september reikten wethouder Hans Tigges en Jenno Kootstra van Veilig Verkeer Nederland (VVN) het buurtlabel ‘Veilige Buurt’ uit aan de zevenjarige Evy van der Stal uit Wervershoof. Het doel van het label is om duurzame verkeersveiligheid te stimuleren.

Op de foto ziet u links Grace en rechts Branis - Foto: aangeleverdDe scholen in Nederland zijn weer volop bezig. Jongeren gaan hier bijna vanzelfsprekend naar school. In Kenia is dat niet zo, vooral niet voor meisjes. Het zijn nog altijd vaker jongens die naar school gaan. The Style Foundation start daarom een actie om meer meisjes in Oloirien – Kenia - op school te krijgen. Deze Westfriese stichting wil onder andere een goede slaapplek voor ze maken en voorlichting geven aan de Maasai over het belang van onderwijs voor meisjes.

maandag, 29 september 2014 15:29

Zorg Interim organiseert Banenmarkt

Foto: aangeleverdZorg Interim is de gespecialiseerde uitzendorganisatie in de zorg in Noord-Holland, zij heeft inhoudelijke kennis van de zorg, jarenlange ervaring in de sector en een groot netwerk van flexibele en goede zorgverleners.

Als onderdeel van Omring is Zorg Interim hét interne flexbureau van Omring. Zowel voor de woonzorglokaties als voor de thuiszorg regelt Zorg Interim de inzet van flexibel personeel.

Foto: aangeleverdOp zaterdag 25 oktober 2014 organiseert de Regio N-H van de Snoekstudiegroep Nederland – België samen met hsv Willem Barendsz wederom een snoekinstructiedag voor de jeugd van 8 tot 17 jaar. We verzamelen die ochtend om 10.00 uur bij café-restaurant ‘De Welkomst”, Onderdijk 117, 1693 CC Wervershoof en de entree is gratis.


Het programma ziet er als volgt uit:  
Van 9.00 tot 10.15 een diapresentatie over hoe je met kunstaas het beste kunt snoeken in poldersloten en welke soorten kunstaas er zijn.

vrijdag, 26 september 2014 14:44

Chocoladeweekend in Medemblik

Foto: aangeleverdAls je hier geen chocolade van kan maken!

Chocolade kun je eten, dat is wel algemeen bekend. Maar wist u dat je er veel meer kunt? Eigenlijk is de uitdrukking dat ergens geen chocolade van te maken is, dan ook gewoon misplaatst. Ontdek het allemaal in het bakkerijmuseum van Medemblik op 27 en 28 september. Er is een mooi en lekker programma, waarbij zo veel activiteiten zijn dat een aantal zelfs op locatie plaats zullen vinden.

Logo Omring - Foto: aangeleverdOmring organiseert binnenkort  workshops voor vrijwilligers en mantelzorgers in Hoorn en Grootebroek

De workshops zijn voor vrijwilligers van Omringlocaties en mantelzorgers uit de regio om hen te scholen bij een aantal veel voorkomende handelingen op het gebied van ondersteuning. Praktische tips en oefeningen wisselen elkaar af.

woensdag, 24 september 2014 20:44

Muskusrat gezien?

Foto: Gemeente MedemblikVoor de veiligheid van het watersysteem en daarmee ook de veiligheid van onze dijken, worden muskus- en beverratten actief bestreden.

 

Waarom bestrijden?
Waterschappen werken aan uw veiligheid. De waterschappen in West - en Midden Nederland zorgen voor een systeem van dijken, oevers, sloten, stuwen en gemalen die nodig zijn om dit gebied droog te houden. Dit hele systeem is gevoelig voor schade van muskus- en beverratten.

Pagina 1 van 67

september 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 7 september bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik