Meer dan de helft van de sportverenigingen in West-Friesland maakt zich ernstig zorgen over de toekomst. In een door de Westfriese Sportverkiezingen en Sportservice West-Friesland uitgevoerd  representatief onderzoek blijkt dat 54% van de Westfriese sportverenigingen ledenbehoud en ledenwerving als het grootste knelpunt van dit moment beschouwt. Bij 40% is inmiddels sprake van een sterke tot zeer sterke daling van het aantal leden, iets meer dan 20% geeft aan dat ze nog een lichte groei doormaken. Eén op de vijf clubs is hoopvol in de verwachting op lichte groei.

Foto: aangeleverdDe decembermaand is in de bakkerij traditioneel een maand van veel drukte, lichte chaos maar vooral ook veel gezelligheid. In het bakkerijmuseum zijn de komende weken echt lekkere ambachtelijk (ook kinder-)activiteiten. Er zullen vele ouderwetse lekkernijen gemaakt gaan worden. Sinds de speculaasgeur van Sinterklaas is vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen proeft u de kerstsfeer al heel letterlijk. Maar ook worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze. Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn. De lekkernijen met kerst kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen…

donderdag, 18 december 2014 13:46

Nominaties Westfriese Sportverkiezingen 2014

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Westfries Sportgala op 11 januari 2015 in schouwburg Het Park in Hoorn.  

De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen 2014 in de diverse categorieën zijn bekend.
Het zijn bij de mannen: Rob Hartog (motorracen), Rick Schipper (in line skating) en Nicolas Heiner (zeilen); bij de vrouwen: Mariska Huisman (schaatsen), Irene Schouten (schaatsen) en Nadine Visser (atletiek). Sporttalenten:  Sam van Etten (biljarten), Bas Takken (zwemmen) en Melanie Bierdrager (tafeltennis). Sportploegen: Hovocubo    (zaalvoetbal), Double V (dansen), Jeugdteam Horna (biljarten). Sporttalenten: Sam van Etten, Bas Takken en Melanie Bierdrager. Sportcoaches: Sander van Dijk (coach Hovocubo), Dennis van der Leek (trainer Hollandia junioren) en John Dudink (trainer rugbyteam RCWF). Aangepast sporten: Jeffrey Stuut (skiën), Geert Schipper (handbiken) en Ronald Boef (golf).

donderdag, 18 december 2014 13:38

Medemblik van boven

Twaalf belangrijke evenementen uit de gemeente Medembik en luchtfoto's van alle kernen zijn samengebracht in een kalender. De gemeente Medemblik van boven in twaalf maanden' is een initiatief van RotaryClub Medemblik-Koggenland.

 

Bron: Dichtbij

donderdag, 18 december 2014 13:37

Nieuwjaarsreceptie 13 januari gemeente Medemblik

Foto: gemeente MedemblikOnze gemeente houdt op dinsdag 13 januari haar nieuwjaarsreceptie. Die vindt plaats van 19.00 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis aan de Dick Ketlaan 21 in Wognum (Middengebouw). Wij nodigen alle inwoners en relaties van harte uit.

Bron: Gemeente Medemblik

donderdag, 18 december 2014 13:35

Werkzaamheden voormalig Asoniaterrein Andijk

Foto: gemeente MedemblikBegin september is het nieuwe sportcomplex aan de Kleingouw door Sporting Andijk in gebruik genomen. Het oude complex van Asonia verliest daarmee zijn functie. Het terrein krijgt een nieuwe bestemming.

 

Werkzaamheden
In de toekomst worden in dit gebied woningen gebouwd. Zover is het voorlopig nog niet. Het terrein wordt daarom geschikt gemaakt voor een tijdelijke bestemming. Daarvoor worden kantine en kleedkamers gesloopt. Ook worden de meeste hekken, ballenvangers en doelen verwijderd. Omwonenden kunnen tot 19 december enige overlast ondervinden van de werkzaamheden.

wethouder Hans Tigges overhandigt de cheque aan het inloophuis Medemblik - Foto: gemeente MedemblikAfgelopen zomer konden inwoners van onze gemeente snoeiafval van de taxushaag inleveren. Het snoeiafval werd ingezameld voor de landelijke Vergroot de Hoop actie en is bestemd voor de bestrijding van kanker. De opbrengst van de taxusinzameling is beschikbaar gesteld aan het inloophuis Medemblik.

In de jonge twijgen van het taxussnoeisel zit baccatine, een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen voor kankerbestrijding. Als gemeente hebben we 6,50 m3 snoeiafval opgehaald (1 m3 taxussnoeisel levert baccatine voor 1 chemotherapie).

Foto: gemeente MedemblikVanaf 1 januari 2015 gaan verschillende taken op het gebied van jeugdhulp, passend onderwijs, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen over van de Rijksoverheid en de provincie naar de gemeenten. Hier leest u wekelijks over een van de veranderingen. Deze keer over waarom zelfstandig leven niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

 

Zelfstandig leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend
Er kunnen verschillende belemmeringen zijn, waardoor het lastig is om zelf een huishouden te runnen. Denk bijvoorbeeld aan een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of het hebben van psychiatrische problemen. Ook beginnende dementie of andere problemen bij het ouder worden, kunnen maken dat zelfstandig leven minder makkelijk gaat. De begeleiding hierbij werd tot nu toe geregeld via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) maar wordt vanaf 1 januari 2015 de verantwoordelijkheid van de gemeenten. En die zien duidelijk mogelijkheden: “Door de juiste combinaties kunnen zaken beter en prettiger geregeld worden.”

woensdag, 17 december 2014 22:00

Colportage Isolatiebedrijf Pluimers

Isolatiebedrijf Pluimers probeert huis aan huis zijn producten te verkopen.

Het bedrijf zegt dat ze samenwerken met de gemeente en afspraken hierover hebben gemaakt met de gemeente. Dat is niet het geval. Koop dus geen producten van Isolatiebedrijf Pluimers als ze bij u aan de deur komen.

 

Bron: Gemeente Medemblik

Uit het jaarverslag Leerplicht 2013-2014 van de gemeente Medemblik blijkt dat de scholen in regio Westfriesland gretig gebruik maken van de mogelijkheid om leerlingen aan te melden voor het leerplichtspreekuur.

Ook staat in het jaarverslag dat  de leerlingen uit het voortgezet onderwijs het meest verzuimen. Het aantal schorsingen en thuiszitters is in 2013/2014 gedaald ten opzichte van het vorige schooljaar.

Pagina 1 van 73