dinsdag, 25 november 2014 17:29

Winactie: Trash bioscoopkaarten

Trash - Foto: aangeleverdTRASH is een aangrijpende thriller over twee jongens, Rafael en Gardo, die vuilnis sorteren in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Wanneer ze een portemonnee vinden tussen het afval realiseren ze zich niet wat de gevolgen hiervan zijn. Op het moment dat de politie langskomt en een enorm hoge beloning uitlooft voor de vinder van de portemonnee, begrijpen ze dat er meer aan de hand is. Ze delen hun geheim met hun vriend Rato en slaan op de vlucht voor de politie. Ze komen terecht in een uitzonderlijk, maar gevaarlijk avontuur,  terwijl ze proberen om de herkomst van de portemonnee te achterhalen en het mysterie te ontrafelen. TRASH draait vanaf 27 november in de bioscoop. Zie ook www.trash-film.nl.

You medemblik mag 3 x twee bioscoopkaarten weggeven! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v Trash. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Sinterklaas in Medemblik - Foto: aangeleverdEn zwarte Piet rijdt bezoekers rond met de rode elektrische bus…
Als op 15 november de goedheiligman weer in het land komt staat alles er in Medemblik al klaar voor.  De Stoomtrein rijdt vanuit Hoorn heen-en-weer naar de Pakjesboot achter het oude Stadhuis van Medemblik. Maar er kan dit jaar ook voor gekozen worden om naar de andere Sinterklaasactiviteiten in Medemblik te gaan. Met de ‘Meer Medemblik kaart’ kan dat voor slecht 2,30 extra…

Openingsceremonie op de ijsbaan Twente in 2012 - Foto: aangeleverdOp zaterdag 29 (van 18.00 – 21.00 uur) en zondag 30 (09.30 – 13.00 uur) november vindt er op Kunstijsbaan De Westfries in Hoorn de jeugdinterland plaats tussen Noorwegen, Duitsland en Nederland. Uit elk land komen de beste junioren uit de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar aan de start om prijzen binnen te slepen, waarmee ze de eer van hun land proberen te verdedigen.

Foto: Gemeente MedemblikVanaf 1 januari 2015 gaan verschillende taken op het gebied van jeugdhulp, passend onderwijs, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen over van de Rijksoverheid en de provincie naar de gemeenten. Hier leest u over een van de veranderingen. Deze keer over Hulp aan jeugd en hun ouders of verzorgers.

maandag, 24 november 2014 20:23

Maak selfie met Duurzaam December

Foto: Gemeente MedemblikDecember staat bekend als dure feestmaand. Maar het is vrij eenvoudig om van een dure een duurzame december te maken. De tijd waarin alles groter en gekker moet, is voorbij. Het samen zijn staat voorop en niet meer de hoeveelheid cadeaus. Vanuit Duurzaam Medemblik is de gemeente Medemblik benieuwd naar uw Duurzame Decemberfeestdagen.

Foto: Gemeente MedemblikMaandag 24 november is het koopcontract ‘herontwikkeling Kop Nieuwstraat’ ondertekend door de gemeente Medemblik en ‘Medemblik aan Zee projectontwikkeling’. Hiermee is ook het laatste gemeentehuis van de oude gemeente Medemblik verkocht. De oude gemeentehuizen van Wognum, Andijk, Wervershoof en Midwoud werden al eerder tussen 2011 en 2014 verkocht.

Gemeente Medemblik wil de bushalte die nu voor de Lidl is verplaatsen, deze komt zes meter uit de hoek van de Industrieweg. Volgens de gemeente zou er bij de Lidl tekort ruimte zijn tussen de weg en de sloot. Daarnaast zijn er plannen om drie wegversmallingen te maken en komt er een 30 kilometerzone, maar het gaat nog verder; de kruising Generaal de Wetlaan, Industrieweg met Dijkgraaf Grootweg wordt een gelijkwaardige kruising.

Het was een spannend weekend voor Dieuwke (12 jaar) en Ymke Mantel  (11 jaar). In twee verschillende teams van hun club uit Amsterdam, probeerden zij beiden zo hoog mogelijke punten te scoren. Dit resulteerde voor Dieuwke in een 2e plaats en voor Ymke in een 5e plaats op het Nederlands Kampioenschap. Beiden waren sterke leiders in het team en kijken zeer tevreden terug op hun wedstrijd.

 

Bron: Andijkernieuws

OBS De Koet doet mee aan een nieuw nationaal initiatief dat leesachterstand wil terugdringen. Onze leerkrachten gaan met onze leerlingen en ouders aan de slag om nog meer aandacht te besteden aan lezen. Wij starten daarom een dagelijks leeskwartier. Wij sluiten ons daarmee als Kwartiermaker aan bij een nieuw nationaal initiatief om 15 minuten lezen per dag te promoten. De bedoeling is dat we met dit leesritueel kinderen nog beter laten ervaren hoe leuk lezen is en dat ze ook zelf merken dat hun leesprestaties vooruitgaan.

 

Bron: Dichtbij

vrijdag, 21 november 2014 16:41

Geen Polenhotel bij molen De Haen langs A7

Er komt geen polenhotel bij molen De Haen langs de A7 ter hoogte van de afslag Abbekerk. De eigenaar van de molen kwam met dat idee, maar de gemeente Medemblik ziet het niet zitten.

Dat meldt RTV NH Mediapartner Medemblik Actueel.

Pagina 1 van 70

november 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 16 november bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik

 

Sinterklaas intochten, klik hier!