Onlangs is in het hoofdgebouw gestart met de realisatie van nieuwe toiletten (+ invalidetoilet) en een douche. Deze voorzieningen waren verouderd en voldeden niet meer aan de moderne eisen. Gelukkig zijn een tweetal bedrijven bereid gevonden om materiaal en (vrije) uren hieraan te besteden. Het betreft Tegelzetbedrijf Haakman & Raven uit Wervershoof en Installatietechniek Fred Wijsbeek uit Zwaagdijk. Zonder hun financiele bijdrage en inspanningen en natuurlijk de inbreng van diverse vrijwilligers zou het niet gelukt zijn. Proficiat!

 

vrijdag, 31 oktober 2014 08:44

Waarschuwing voor colportage

Een inwoner uit Wervershoof meldde ons een geval van colportage. Een persoon belt namens een bedrijf aan en vraagt de bewoners hun huis door hen te laten isoleren. Hierbij wordt onterecht de indruk gewekt dat de gemeente de aktie ondersteunt.

 

Het bedrijf loopt dus niet namens de gemeente langs de deur om diensten aan te bieden. De gemeente Medemblik is voorstander van duurzame maatregelen zoals het isoleren van uw woning, echter door de gemeente is geen opdracht verstrekt aan een bedrijf.

 

Bron: Gemeente Medemblik

vrijdag, 31 oktober 2014 08:41

Doe mee: gratis opleiding reanimatie met AED

Foto: gemeente MedemblikIn november kunt u meedoen aan de opleiding reanimatie met AED voor beginners of de herhalingscursus.

 

Gratis beginneropleiding
Als burgerhulpverlener moet u kunnen reanimeren en een AED bedienen. Wanneer u zich aanmeldt voor het Burger AED netwerk via www.hartslagnu.nl , krijgt u een gratis opleiding reanimatie met bediening AED. Op 24 november is er een beginneropleiding reanimatie en AED bediener.

vrijdag, 31 oktober 2014 08:37

Nostalgie bij kaarslicht

Het einde van het seizoen nadert en het wordt alweer vroeg donker. Het Stoommachine Museum maakt zich op voor de winterslaap. Nog een keer willen we schitteren. Zaterdag 8 november zijn we geopend van 10.00 tot 17.00 uur. We staan onder stoom en zelfs de grote machine zal een aantal keren pompen. Van 18.30 tot 22.00 uur houden we de alom bekende “lichtjesavond”

Vanaf juni tot en met 15 september hield onze gemeente de fotowedstrijd ‘Met de lens op Medemblik’. De jury heeft uit de ongeveer 220 inzendingen vijf prijswinnaars gekozen.

 

Afgelopen week beoordeelde de jury de beelden. De jury bestaat uit fotograaf Marcel Rob, wethouder Joset Fit en communicatiemedewerker Ria Ursem. Het was een hele opgave om uit alle inzendingen de winnende beelden te selecteren.

woensdag, 29 oktober 2014 14:15

Winactie Fury met bioscoopkaarten

Fury - filmposter - Foto: aangeleverdApril, 1945. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy (Brad Pitt), de leiding over een vijfkoppige crew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied. De film draait vanaf 23 oktober a.s. Zie ook www.furydefilm.nl en www.facebook.com/FuryFilmNL.

You medemblik mag drie prijzenpakketten weggeven met in elk 2 bioscoopkaarten,1 Army Cap en 1 T-shirt. Kans maken? Stuur een e-mail o.v.v. Fury naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Foto: Gemeente MedemblikU heeft er vast al veel over gehoord en gelezen: vanaf 1 januari 2015 gaan verschillende taken op het gebied van jeugdhulp, passend onderwijs, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen over van de Rijksoverheid en de provincie naar de gemeenten.

dinsdag, 28 oktober 2014 18:35

Eenmalige uitkering minima 2014

Het kabinet heeft besloten om burgers met een laag inkomen extra financieel te ondersteunen. Hiermee wil het kabinet eenmalig het koopkrachtverlies van de sociale minima in 2014 verzachten.

 

Voldoet u aan de voorwaarden dan kunt u het aanvraagformulier downloaden via de websitepagina. Tot 1 december 2014 kunnen aanvragen voor koopkrachttegemoetkoming worden ingediend.

Sinds een paar weken is er een storing aan de straatverlichting aan de Westerhaven. Het gaat hier om een graafschade aan de kabel. Op deze pagina meer over de storing.

 

Bron: Gemeente Medemblik

dinsdag, 28 oktober 2014 18:31

En nu vanaf de bankjes….

De Koopmanspolder is sinds 15 oktober gesloten voor publiek. U mag het gebied niet meer in, maar er wel omheen wandelen. U komt dan vanzelf deze net nieuw geplaatste bankjes tegen. Provincie NH heeft ze onlangs laten plaatsen. Vanaf de bankjes heeft u een prachtig uitzicht op het natuurgebied. Misschien ziet u al de eerste overwinterende vogels. Ook trekkende vogels weten het gebied te vinden en gebruiken het als rustplaats. De dodaars is al weer gespot.

Pagina 1 van 69

september 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 7 september bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik