dinsdag, 16 september 2014 20:44

Duizenden mensen bij draverij Medemblik

Een biertje, een gokje, mooie paarden en veel gezelligheid op de Nieuwstraat in Medemblik maandag. De stad bestaat ook nog eens 725 jaar, dus dat is dubbel feest.

De kortebaan draverij wordt al sinds 1842 georganiseerd. Traditioneel op de derde maandag van september. Dit jaar had de organisatie ook nog eens fantastisch nazomerweer.

dinsdag, 16 september 2014 20:40

Kleurig begin nieuwe Schoof

Binnenkort weten ze het misschien ook in Friesland, of in Limburg, of misschien nog wel verder. De nieuwe Schoof in Wervershoof is open en daarom was het afgelopen weekeinde feest aan het Kerkelaantje 1. Bij feest horen ballonnen en die werden de lucht in gelaten.

 

Bron: Dichtbij

Kasteel Radboud - Foto: aangeleverdHerfst- en winterprogrammering kasteel Radboud bekend!
De zon schijnt nog volop buiten, maar wij kijken alvast vooruit. Het rijke, goed gevulde en gevarieerde herfst- en winterprogramma op kasteel Radboud is compleet, we hebben vanalles op de planning staan, Lees mee en zet het alvast op de kalender!
De komende maanden valt er veel te beleven ten kastele, voor jong én oud. Uiteraard hebben we weer een reeks koorconcerten met onder meer She Sings, Kaskedieze en het klassieke 1/4Tetto Amici. Ook komt Vocallure weer langs, dit jaar met een sfeervol kerstconcert.

dinsdag, 16 september 2014 09:02

Bachconcert in Medemblikker Bonifaciuskerk

Matthijs Koene - Foto: aangeleverdOrganist Jos van der Kooy en panfluitspeler Matthijs Koene verzorgen zaterdag 27 september een Bachconcert in de Medemblikker Bonifaciuskerk.

 

 Matthijs Koene (1977) sloot in 2001 zijn studie Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam.
Met gitarist Stefan Gerritsen vormt hij sinds 1997 Verso. Dit duo heeft als doelstelling het creëren van een autonoom repertoire voor panfluit en gitaar, maar schuwt ander repertoire zeker niet.
Daarnaast maakt Matthijs deel uit van ensemble Zerafin, opgericht door Theo Loevendie. Deze groep bestaat uit de bijzondere combinatie van panfluit, duduk, basblokfluit, erhu, qanun, contrabas, gamba, slagwerk en mezzo sopraan.
Matthijs werkt nauw samen met de organist Jos van der Kooy. Hun repertoire omvat werk uit de renaissance tot en met de nieuwste muziek. In 2009 legde zij het voor hun geschreven werk Perfla! van Daan Manneke vast op cd.

maandag, 15 september 2014 15:00

Voor ieder wat wils op druk Paspop 2014

Dit weekend vond voor de vierde keer het paspop festival in Benningbroek plaats. Met de bands Electric Bill, easy go, de wolkenshow, het brein dat kwam uit de ruimte, The Stereo Types en eindigde met de legendarische Mark Foggo.

Bron: Dichtbij

maandag, 15 september 2014 14:59

Aanhouding na mishandeling

Zaterdagochtend rond 2.00 uur is 18-jarige man uit Hoorn aangehouden aan de Nieuwstraat.

De man was betrokken bij een vechtpartij aan de Walesteeg en had daarbij een 17-jarige jongen uit Medemblik met een fles op het hoofd geslagen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht.

"Weer vechtpartijen, openbare dronkenschap en drugshandel naast de deur." Bewoners van het Vooreiland in Medemblik maken zich zorgen, want mogelijk komt er opnieuw een pension voor Oosteuropese werknemers op nummer 14B.

Afgelopen donderdag was er weer een zitting bij de rechtbank. De zaak is aangespannen door Paul Stoffer. Hij woont sinds een jaar naast het pand dat al ruim drie jaar leeg staat en waarvoor hij zich volgens de gemeente vooral geen zorgen hoefde te maken. Stoffer: "En toen ik ging tekenen voor het huis, bleek dat een aanvraag was gedaan voor een pension."

Foto: Gemeente MedemblikOp de Open Monumentendag zaterdag 13 september kunt u gratis bij een mooi, oud gebouw naar binnenlopen en een rondrit maken met stoomtrein of paardentram.

 

In de gemeente Medemblik hebben 46 monumenten; stolpen, molens, huizen, kerken en musea de deuren geopend voor het publiek.

Met stagiaire op de bok ritje maken - Foto: aangeleverdTerdiek 20, 1733JE Nieuwe Niedorp

Op 20-09-2014 om 14.00 uur zal Loco Burgemeester Mary van Gent van Hollands Kroon de officiële opening verrichten van Kunst- en Zorgboerderij Hoeve Engelenburgh te Nieuwe Niedorp. Hoewel de zorgboerderij al vijf jaar bestaat is de bouw van de appartementen voor begeleid zelfstandig wonen dan afgerond en zijn de kamers bewoond. Daarnaast bestaat de boerderij dan ook nog eens honderd jaar. De boerderij heeft als ondertitel: Een plaats van ontmoeting. Met dit feest willen we die ontmoeting een extra impuls geven. Iedereen is daarom welkom.

vrijdag, 12 september 2014 13:29

Archeologische vondst op Open Monumentendag

Foto: Gemeente MedemblikOnlangs is bij werkzaamheden aan het havenhoofd in Medemblik een groot aantal oude houten palen verwijderd. Deze zijn bekleed met ijzeren spijkers ter bescherming tegen paalworm.

 

Archeologische vondst
Momenteel wordt de ouderdom van de palen nog onderzocht, Archeologie West-Friesland heeft houtmonsters genomen om te bepalen of de palen dateren uit het einde van de 19e eeuw, of dat ze mogelijk nog ouder zijn. Op zijn vroegst kunnen de palen dateren uit 1775.

Pagina 1 van 68

september 2014

De nieuwe Youmedemblik magazine nu op de mat!

Zondag 7 september bij u in de bus...met o.a.

 

 

 

Inmedemblik - Het toeristische magazine voor Medemblik