Zomermarkt Medemblik

tijdens museumweekend herleven historische techniekenZomers Medemblik leeft volop in vakantietijd. Als gedreven evenementenstad wordt iedere keer gezocht naar eigentijdse veranderingen die ertoe doen. Zo zijn uit de voorgaande romantische markten, de zomermarkten geboren. Zomermarkten met mooie thema’s. Deze markten staan voor gezellige reuring in het historische centrum van Medemblik. Ook dit jaar heeft iedere zaterdagmarkt haar eigen thema.

De zomermarkten concentreren zich in het centrum van Medemblik op het Bagijnhof en het Van Houweningenpark. De markten zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag 1 juli: Kunst & Open podium Zomermarkt. 
Op deze zaterdag wordt onontdekt talent letterlijk een podium geboden. Rond dit podium wordt in het Bagijnhof een gezellige braderie georganiseerd. In het Van Houweningenpark tonen kunstenaars uit de omgeving hun schilderijen, keramiek, houtsnijwerk en zelfgemaakte bloemstukken.

Op zaterdag 8 juli: Bengels & Banjers Zomermarkt.
Dit is braderie in het Bagijnhof, met een verscheidenheid aan kraampjes en koopwaar. Op het themaplein vindt u baby en kind gerelateerde artikelen, workshops en informatiestands. Maak een ritje op de pony’s, luister met open mond naar het verhaal van Jan Klaassen en geniet!

Op zaterdag 15 juli: Grote Pier & Middeleeuwen Zomermarkt.

Tijdens deze gezellige braderie met middeleeuws themaplein wordt u meegevoerd naar de tijd van “toen’. Grote Pier, de ambachten en het middeleeuws maal zullen voor een heerlijke middeleeuwse sfeer zorgen!

Op zaterdag 22 juli: Eten & Genieten Zomermarkt.

Dit is een gezellige braderie met culinair plein waar u kunt genieten van een grote verscheidenheid aan koopwaar en culinaire standjes. Maak kennis met de producten uit de streek en slenter langs de kraampjes in het Van Houweningenpark en Bagijnhof.

Op zaterdag 5 augustus: Nostalgie & Middeleeuwen Zomermarkt.

Tijdens deze gevarieerde braderie met nostalgisch themaplein wordt u meegevoerd naar de tijd van “toen’. De ambachten, het middeleeuws maal, de brocante woonaccessoires, het houten speelgoed en de musea zullen voor een heerlijke nostalgische sfeer zorgen!

Op zaterdag 12 augustus: Water & Ontspanning Zomermarkt.

Op deze zaterdag maakt u in het Bagijnhof kennis met de veelzijdigheid van water en kunt u genieten van de verscheidenheid aan koopwaar die deze braderie u biedt!

zomermarkt-v3

Foto: Robert Gieling

 

 

 

 

Geef een reactie