Zomermarkt Medemblik

tijdens museumweekend herleven historische techniekenZomers Medemblik leeft volop in vakantietijd. Als gedreven evenementenstad wordt iedere keer gezocht naar eigentijdse veranderingen die ertoe doen. Zo zijn uit de voorgaande romantische markten, de zomermarkten geboren. Zomermarkten met mooie thema’s. Deze markten staan voor gezellige reuring in het historische centrum van Medemblik. Ook dit jaar heeft iedere zaterdagmarkt haar eigen thema.

De zomermarkten concentreren zich in het centrum van Medemblik op het Bagijnhof en het Van Houweningenpark. De markten zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 14 juli: Nostalgie
Tijdens deze gevarieerde braderie in nostalgische sfeer wordt u meegevoerd naar het verleden. De ambachten, brocante woonaccessoires, houten speelgoed en diverse musea zorgen hiervoor. Ook is er een bijzondere optocht met Oudhollandse kinderwagens.

Zaterdag 21 juli: Muziek- alom
Onontdekt talent wordt ’s morgens een podium geboden. In de middag is het de beurt aan een artiest met een gevestigde naam. Rond dit podium wordt in het Bagijnhof een gezellige braderie georganiseerd. In het Van Houweningenpark tonen kunstenaars uit de omgeving hun schilderijen, keramiek, houtsnijwerk en andere werken.

Op zaterdag 4 augustus: Middeleeuwen
Tijdens deze gezellige braderie met middeleeuws themaplein wordt u meegevoerd naar de tijd van toen. Grote Pier, de ambachten en het middeleeuws maal maken dat u zich waant in de tijd van ridders en jonkvrouwen!

 

zomermarkt-v3

Foto: Robert Gieling

 

 

 

 

Geef een reactie