Zomermarkt Medemblik

tijdens museumweekend herleven historische techniekenZomers Medemblik leeft volop in vakantietijd. Als gedreven evenementenstad wordt iedere keer gezocht naar eigentijdse veranderingen die ertoe doen. Zo zijn uit de voorgaande romantische markten, de zomermarkten geboren. Zomermarkten met mooie thema’s. Deze markten staan voor gezellige reuring in het historische centrum van Medemblik. Ook dit jaar heeft iedere zaterdagmarkt haar eigen thema.

De zomermarkten concentreren zich in het centrum van Medemblik op het Bagijnhof en het Van Houweningenpark. De markten zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de Eten & Genieten Zomermarkt gelden afwijkende tijden, namelijk 12.00 tot 18.30 uur.

Op zaterdag 2 juli: Bengels & Banjers Zomermarkt.
Een markt voor ouders en kinderen, met baby en kind gerelateerde artikelen, workshops en informatiestands. Maak een ritje op de pony’s, luister naar het boeiende verhaal over het grote dierenbos en geniet van de verscheidenheid aan kraampjes.

Op zaterdag 9 juli: Eten & Genieten Zomermarkt.
Heerlijk slenteren langs de culinaire standjes rond het sfeervolle Van Houweningenpark. Maak kennis met de producten uit de streek en breng een bezoek aan de diverse foodtrucks in het Bagijnhof en geniet van al het lekkers dat voor u wordt bereid.

Op zaterdag 16 juli: Kunst & Open podium Zomermarkt
Onontdekt talent wordt een podium geboden. Naast de optredens is er een gezellige braderie op de Nieuwstraat en het Bagijnhof. Op het Van Houweningenpark tonen kunstenaars uit de omgeving hun schilderijen, keramiek, houtsnijwerk en zelfgemaakte bloemstukken.

Op zaterdag 23 juli Nostalgie & Middeleeuwen:
Tijdens deze markt wordt u meegevoerd naar de tijd van ‘toen’. De ambachten, brocante woonaccessoires, het houten speelgoed en de musea zorgen voor een nostalgische sfeer.

zomermarkt-v3

Foto: Robert Gieling