Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht - Foto: Robert Gieling

Sinterklaasintocht – Foto: Robert Gieling

Lichtjesintocht in Medemblik

Dit jaar zal de intocht van Sinterklaas extra sfeervol en spannend worden. Medemblik pakt uit met een avondintocht op 18 november. Sinterklaas stoomt rond 17.00 uur de Oosterhaven binnen met een feestelijk verlichte boot en meer dan 100 Pieten.

Aan alle kinderen de oproep om met lampion, verlichte hoed of staf naar de haven te komen. Vanaf 16.30 uur start het schminken en zal Wiebertje Klob samen met de kinderen de Sint weer warm onthalen. Coolste Piet Diego is er dit jaar natuurlijk ook weer bij!

Feestelijke stoet

Foto: aangeleverd

Foto: aangeleverd

In een grote lichtjesoptocht loopt de stoet kinderen met Sinterklaas en de vele Pieten via het centrum naar kasteel Radboud. Historische voertuigen, een Pietenband, Citytours, tuktuk met discopieten, Crescendo, drumband en majorettes maken de levendige optocht compleet.
Het grote Sinterklaasfeest op Kasteel Radboud zal losbarsten tussen 19.00 en 20.00 uur. Het restaurant van kasteel Radboud is open voor de ouders. Kaartjes voor het feest a €2,50 zijn vanaf 4 november verkrijgbaar bij Indoorspeeltuin FunFestijn en het Bakkerijmuseum.

Gezamenlijke Sinterklaasverhaal
Het kwartet; meelmolen de Herder, Kasteel Radboud, het FunFestijn en het Bakkerijmuseum geven ook dit jaar acte de présence aan het gezamenlijke Sinterklaasverhaal van Medemblik. Scholen en winkeliers doen eveneens weer enthousiast mee.
De winkels zijn 12 november open tot 19.00 uur. Bewoners langs de route wordt gevraagd binnen en/of buiten lampjes te hangen of bijvoorbeeld een windlicht met kaars neer te zetten.