Medemblik Rijk aan water, wind en winnaars

Regatta zeilrace Medemblik - © Sander van der Borch

22 tot en met 27 mei

Eind mei staat in het teken van de komst van wereldse helden naar Medemblik. De 33e editie van hét zeilevent ‘Delta Lloyd Regatta’ trekt zeilers uit alle windstreken. Al meer dan drie decennia is Medemblik gastheer van dit prachtige evenement. Het Medemblikker zeilwater staat ieder jaar garant voor een spannende strijd tussen de wereldtop in het Olympisch zeilcircuit. Traditiegetrouw zorgt Medemblik Nautiek voor reuring in de binnenstad en creëert nieuwe waterhelden.

In samenwerking met hoofdsponsor Delta Lloyd, het Watersportverbond en de gemeente Medemblik wordt er naast topzeilen een gevarieerd programma aan activiteiten gepresenteerd. Tijdens de regatta op maandag, dinsdag en woensdag is er ook ruimte voor de jongste generatie zeilers. In de Oosterhaven mogen leerlingen van diverse basisscholen uit de gemeente Medemblik proeven van zeilclinics ‘de Optimist on Tour’. En naast de finales van de Delta Lloyd Regatta op zaterdag 27 mei zijn er verschillende festiviteiten in de stad Medemblik te beleven.

Medemblik Nautiek aan de Oosterhaven, 27 mei 12.00 – 17.00 uur
Voor de hele familie is er puur waterentertainment tijdens Medemblik Nautiek. Zowel op de kade als in de Oosterhaven. Na schooltijd op 22, 23 en 24 mei en op zaterdag 27 mei, is er voor kinderen vanaf 7 jaar ‘de Optimist on Tour, een open instuif. Kinderen kunnen zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën.
Op zaterdag zorgen Scouting Medemblik Titus Brandsma, KNRM afdeling Medemblik en SG de Dijk voor nog veel meer vermaak. Gasten van het event worden eveneens uitgenodigd kennis te maken met het zeilen op een kajuitboot en het varen op snelle ribs. Bureau Waterzooi maakt dit mede mogelijk. Inschrijven voor de rondvaarten en clinics kan op de kade. Alle wateractiviteiten zijn gratis. Voor meer info: medembliknautiek.nl

Havenmarkt aan de Pekelharinghaven, 27 mei 10.00 – 16.00 uur
Medemblik is rijk aan reuring. Stadshavens Medemblik organiseert tegelijkertijd een Havenmarkt. Een mooie toevoeging op al het watergebeuren. Op de Pekelharinghaven staan meerdere foodtrucks, er is vermaak voor de kinderen, live muziek van een troubadour en er wordt Medemblikker Radboud Bier geschonken.

Officiële opening Delta Lloyd Regatta, 22 mei
De Delta Lloyd Regatta bevordert trots bij Frank Streng, zowel als zeiler als burgemeester. “Het belang van een groot internationaal event voor Medemblik is groot. Eervolle titels worden behaald op het beste zeilwater van Nederland. Het is geweldig dat we deze innoverende en toonaangevende regatta in Medemblik omarmen en faciliteren. De resultaten mogen er dan ook zijn. Zowel het zeilniveau als de kansen voor ons gebied.”

Bron: gemeente Medemblik