Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Betekenis van de doop in ‘Verhalen van toen…’

oktober 30 @ 20:00 - 21:30

YouMedemblik - abbehuisje

Op de tweede seizoensavond van de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ staat het evangelie van Filippus centraal. De datum is 30 oktober; plaats van bijeenkomst ‘t Abbehuisje in
Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is om 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.
Dit seizoen zijn in ‘Verhalen van toen…’ de zogenaamde apocriefe geschriften het onderwerp. Dat zijn geschriften die in de vierde eeuw na Christus buiten de Bijbel zijn gehouden. Het evangelie van Filippus is waarschijnlijk geschreven aan het einde van de tweede eeuw. Het lijkt een losse verzameling uitspraken van een theoloog in de oudheid. Maar volgens recent wetenschappelijk onderzoek zit in dit geschrift toch een bepaalde lijn. Het gaat om onder andere een verklaring van de betekenis van de christelijke doop.

In de serie ‘Verhalen …’ staan actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. Zij is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek). Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415.

De data van de andere bijeenkomsten dit seizoen zijn: 27 november, 29 januari, 26 februari en 25 maart.

Gegevens

Datum:
oktober 30
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,