Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘Bevrijder tegen wil en dank?’

31 oktober, 2018 @ 20:00 - 21:30

YouMedemblik - abbehuisje

De tweede bijeenkomst in de serie ‘Verhalen van toen voor mensen van nu’ heeft als titel’ Bevrijder tegen wil en dank?’ De avond is op 31 oktober, zoals gewoonlijk in ’t Abbehuisje in Abbekerk, naast het Witte Kerkje aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop); de sluiting is 21.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

Leidraad op de bijeenkomst is het Bijbelverhaal over de brandende bremstruik die niet verteert. Natuurkundigen hebben geprobeerd een verklaring voor dat verschijnsel te vinden. Maar bevredigen doen hun pogingen niet. De Duitse theoloog/psycho-analist Eugen Drewermann legt het verhaal met behulp van de psycho-analyse anders uit. Het is volgens hem een spiegelverhaal. Het wil de mensen iets over henzelf leren.

In ‘Verhalen van toen…’ staan de actuele ontwikkelingen rond de Bijbel centraal. De serie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Midden-West-Friesland (Aartswoud, Abbekerk, Hensbroek, Hoogwoud, Lambertschaag, Obdam, Opmeer en Spanbroek).

Contactpersoon is Anne de Bruin, tel: 0229-582415; e-mail: annedebruin@simpc.nl

Gegevens

Datum:
31 oktober, 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,