Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Gouden Eeuw door Fonte di Musica

13 oktober, 2019 @ 14:00 - 16:00

Zondagmiddag 13 oktober verzorgt het Noord-Hollands dubbelkwartet in de sfeervolle 17e –eeuwse Schutterijzaal van het Westfries Museum twee concerten. Op het programma staan zowel wereldlijke als religieuze stukken, maar ook componisten uit eigen land ontbreken niet. De concerten zijn gratis voor bezoekers van het museum.

Als Holland in de Gouden Eeuw zijn economische vleugels uitslaat, is er nog volop strijd elders in de Lage Landen en zeker in de rest van Europa. Toch wordt in deze turbulente tijd de mooiste muziek geschreven. Uit vele Europese landen klinkt de prachtigste zowel wereldlijke als religieuze muziek, zoals Spanje, Italië, Engeland en Duitsland. Natuurlijk ontbreken ook componisten uit eigen land niet. Denk aan de vroeg 16e -eeuwse Jacob (ook wel: Jacques) Arcadelt uit de zuidelijke en de laat 16e -eeuwse Jan Pieterszoon Sweelinck uit de noordelijke helft.

Fonte di Musica
Het Noord-Hollands dubbelkwartet Fonte di Musica bestaat pas sinds 2016, maar elk lid kan bogen op een jarenlange zangervaring. De samenklank bleek boven verwachting. Zo ontvingen de musici in 2017 al tijdens hun tweede optreden de publieksprijs van het Hoornse festival ‘Oude Muziek Nu’.
De basis van het repertoire ligt in de oude muziek. Al snel bleek het ensemble ook heel geschikt voor close-harmony zang waardoor er ook steeds meer moderne componisten op de lessenaar verschijnen.
Fonte di Musica bestaat uit: Cécile de Moes en Maria Snijders (sopranen), Margreth Koning en Catharina Vreugdenhil (alten), Harrie en Frank Doodeman (tenoren), Richard den Bak en Philip Waardijk (bassen). Zij zingen zonder dirigent maar worden regelmatig professioneel gecoacht.

Meer informatie
De concerten van Fonte di Musica zijn zondagmiddag 13 oktober om 14.00 en 15.00 uur. Ze zijn gratis voor bezoekers van het Westfries Museum. Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl/fontedimusica of op de website www.fontedimusica.nl

Welkom in de Gouden Eeuw
Het Westfries Museum in Hoorn is een museum van de Gouden Eeuw. Het is gevestigd in het monumentale Statencollege uit 1632. De collectie en het gebouw vertellen samen het verhaal van de Gouden Eeuw met zijn mooie en minder mooie kanten en speciale aandacht voor de VOC. Het museum wil heden en verleden met elkaar verbinden en bezoekers verrassen. Naast de vaste collectie presenteert het museum drie keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling. In 2019 staat het tentoonstellingsprogramma in het teken van 400 jaar Batavia.

Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl/exposities.

Gegevens

Datum:
13 oktober, 2019
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,