Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eerste zaterdagmiddagconcert 2019 in Bonifaciuskerk Medemblik

juli 6 @ 16:00

Alexander de Bie

Zaterdag 6 juli zal het eerste van een serie van zes zaterdagmiddagconcerten worden gegeven door de jonge organist Alexander de Bie.

Alexander de Bie, geboren in 2001, heeft al vanaf zeer jonge leeftijd een passie voor klassieke muziek en orgel en piano. Sinds zijn 5e kreeg hij pianoles van zijn vader Jack de Bie, en vanaf zijn 6e orgelles van Jos van de Kooy -Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2017 zit hij voor hoofdvak piano bij Nino Gvetadze op de Sweelinck Academie Conservatorium Amsterdam. Alexander geeft regelmatig concerten als organist, als pianist, en met zijn ensemble Jong Barok. Hij heeft opgetreden in bijvoorbeeld de Westerkerk, het Orgelpark, het Concertgebouw Amsterdam, de St. Jans Kathedraal Den Bosch, St. Jan in Gouda, de Grote Kerk te Breda en de Laurenskerk te Rotterdam. In 2016 was hij actieve deelnemer bij het Internationale Orgelfestival te Haarlem waar hij les kreeg van gerenommeerde organisten, in 2018 participeerde Alexander weer als actief deelnemer aan het Internationaal Orgelfestival te Haarlem, waar hij speelde op het slotconcert. In 2017 was hij 4e prijswinnaar van het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis.

Het programma dat Alexander samenstelde voor het concert in Medemblik bevat werken van onder meer Sweelinck, Mozart, Brahms en Mendelsohn (sonate 6)

Het concert begint 6 juli om 16.00 uur de ingang van de Bonifaciuskerk aan de Breedstraat is de hele zaterdagmiddag open. Toegang tot het concert is gratis. Aan de uitgang zal worden gecollecteerd voor de onkosten.

Gegevens

Datum:
juli 6
Tijd:
16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,