Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optimist on Tour

22 mei, 2018 - 26 mei, 2018

YouMedemblik - Medemblik Nautiek

Eind mei staat traditiegetrouw voor een stroom aan watervermaak in Medemblik. Een week vol wind, water en winnaars. De Medemblik Regatta aan de Vooroever, de Optimist on Tour en Medemblik Nautiek in en aan de Oosterhaven.

Optimist on Tour

In samenwerking met de Medemblikker scholen worden van 22 – 25 mei zeilclinics georganiseerd. De clinics zijn voor scholieren van groep 5 tot en met 8 uit de gemeente Medemblik. Na schooltijd en tijdens Medemblik Nautiek is er voor kinderen vanaf 7 jaar open instuif; zeilen in de Optimist, lopen in een aquabal, suppen en kanoën in de Oosterhaven.

Waterpret

YouMedemblik - Medemblik Nautiek

Medemblik Nautiek – foto: aangeleverd

Voor het hele gezin is er waterentertainment op zaterdag 26 mei. Balanceren op een slackline, een zeewand beklimmen en er zijn rondvaarten. Meevaren op de KNRM museumboot Tjerk Hiddes of razen over het water in een power RIB (Roughneck). Inschrijving voor de rondvaarten is op de kade. Dit geldt eveneens voor de clinics van de Optimist on Tour.

Swingende kade maakt sfeer compleet

Tijdens de kadevoorstellingen pronken talenten van SG de Dijk, Dansschool Dazzling en Samcity met hun kunsten. Zelf tricks oefenen op een BMX van de Sportscave, ook dat kan tijdens Medemblik Nautiek.

Avondprogramma – floating movie

Het event is uitgebreid met een avondprogramma vanaf 19.30 uur. De Oosterhaven wordt een heus filmtheater, een drijvende bioscoop. Gratis film kijken met de hele familie vanaf de kade of vanaf je eigen boot in de Oosterhaven. De sluizen blijven zaterdag 26 mei speciaal tot 23.00 uur open.
Via de facebookpagina van Medemblik Nautiek kan er worden gestemd welke film uiteindelijk wordt vertoond. Dit schouwspel wordt mede mogelijk gemaakt door Bon Theater, Stadshavens Medemblik en evenementenbureau Waterzooi.

Deelname aan de wateractiviteiten is op eigen risico. Het ponton voor restaurant Costas in de Oosterhaven is te betreden vanaf 7 jaar door kinderen met een zwemdiploma.

Kijk voor het Medemblik Nautiek programma op medembliknautiek.nl

HET PROGRAMMA

OPEN CLINICS
22 – 26 mei
Gratis (leren) zeilen, kanoën en suppen, zonder je vooraf aan te melden.
Dinsdag 15.00 – 17.00 uur
Woensdag 13.00 – 17.00 uur
Donderdag 15.00 – 17.00 uur
Vrijdag 15.00 – 17.00 uur

SWINGENDE WATERZOOI
Zaterdag 26 mei
Water- en kadeactiviteiten inclusief open clinics
12.00 – 17.00 uur

Podiumvoorstellingen
12.30 – 16.00 uur

Floating movie in Oosterhaven
19.30 – 22.30 uur

 

Gegevens

Begin:
22 mei, 2018
Einde:
26 mei, 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,