Column Duco

Duco

Duco de Vries fotografeert voor bekende magazines in binnen- en buitenland als Time Magazine, Management Team en NCRV en voor grote bedrijven als ABN AMRO, Delta Lloyd en Landelijke Politie. Daarnaast is hij docent aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Brembo en zijn dochter

De linkerfoto maakte ik zo’n veertien jaar geleden en is onderdeel van mijn boek ‘Bikers in Holland’. Ik vond het interessant om te laten zien dat Brembo, naast toegewijd lid van full-colour Rogues MC, ook belang hecht aan zijn familieleven. De lifestyle van het bikerleven vraagt enorm veel tijd en aandacht, maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten. Een paar weken geleden maakte ik de rechterfoto en het is duidelijk dat er wat is veranderd. Brembo werkt in de autoschade, projectzonwering, doet zijn spuitwerk voor custom motoren en is nog steeds Rogueslid.

Marie is echter niet meer dat kleine grietje dat stilletjes bij haar vader achterop de chopper zit. Zij is bezig aan haar promotieonderzoek in de scheikunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij onderzoek doet naar alternatieve brandstoffen. Ooit klemde zij zich aan hem vast en was zij ‘dochter van’. Brembo’s ogen glinsteren van trots als Marie over haar wereld van nu vertelt. Slechts zo’n zestig kilometer van het ouderlijk huis vandaan, maar wel een totaal ándere wereld.

Tags