Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met witte asperges, geitenkaas en sesamdressing

Foto: Duco de Vries

Foto: Duco de VriesDeze keer vormt de kas het decor van de West-Friese Tafel. Bij het familiebedrijf Buysman Kruiden in Andijk worden ondermeer de lekkerste verse peterselie, munt, dille, basilicum, notenkruid en bieslook geteeld. Met veel plezier vertellen de Buysmannen over hun passie. Ze combineren ambacht met moderne techniek. Op duurzame wijze en met respect voor de natuur: chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen en het productieproces is grotendeels handmatig. Wil je meer weten over dit familiebedrijf, kijk dan op hun informatieve website: buysmankruiden.nl

Zomerse salade van notenkruid en citroenbasilicum met witte asperges, geitenkaas en sesamdressing

Ingrediënten:

Buysman Notenkruid
Buysman Citroenbasilicum

Zomerse salade
100 gr Franse geitenkaas
2 st Doyenne de comice peer
8 st geblancheerde witte asperge
50 gr geblancheerde tuinbonen
20 gr geroosterde pompoenpitten
100 gr Mizuna salade
1 st sinaasappelFoto: Duco de Vries
1bs jonge waterkers
4 st radijs
4 plakken toast

Sesamdressing
120 ml olijfolie
4 el rijstazijn
2 el sojasaus
2 tl poedersuiker
1 tl sesamolie
1 tl sesamzaadjes geroosterd

Foto: Duco de VriesVoor de dressing mengen we de rijstazijn, poedersuiker en de sojasaus goed door elkaar, vervolgens voegen we druppelsgewijs de olijfolie en de sesamolie toe, zodat er een lichte binding ontstaat. Als laatste op smaak brengen met peper, zout en de geroosterde sesamzaadjes toevoegen.
Schil de peren en snijd ze in vier stukken, verwijder het klokhuis en verdeel de kwarten peer daarna nogmaals in drie tot vier stukken.
Vervolgens bouwen we de salade luchtig op, breng tussendoor de salade op smaak met de dressing van sesam en druppels sinaasappelsap.
Voeg als laatste het notenkruid en de citroenbasilicum toe aan de salade met de in blokjes gesneden geitenkaas. De crunch van toast als allerlaatste aan de salade toevoegen zodat het krokant blijft.

Eet smakelijk!

Onno Kokmeijer


Wijnadvies
Noël Vanwittenbergh, wijnmeester

Wijn: Cap Cette Chardonnay 2011
Languedoc, Frankrijk

Bij dit gerecht van Onno komen zowel filmende en rokerige tonen samen. Dat vraagt om een volle krachtige wijn met houtrijping.

Deze Chardonnay is dat. Vol, romig, krachtig en een mooie houttoets.

Prijs per fles € 7,75

Geef een reactie