Muziek maakt slim!

Steeds duidelijker wordt dat muziek niet alleen heel leuk is. Ook verbetert het de intelligentie en is het  goed voor het geheugen en de schoolprestaties. En: of je nu blij bent of juist verdrietig, op je instrument kun je je gevoelens kwijt.

Je kunt de muziek die je speelt of zingt vrolijk laten klinken, licht en dansend, maar ook donker en zwaar, droevig. Door muziek maken en zingen kun je laten zien wie je bent en hoe je je voelt. Vooral samen muziek maken is erg goed voor de sociale ontwikkeling en bevordert het concentratievermogen.

Voor kinderen kan de muzikale carrière al vroeg beginnen. De meeste muziekscholen verzorgen al cursussen voor peuters van 1,5 tot 4 jaar. Daarna kunnen ze doorstromen naar een andere basiscursus waarin veel gezongen en gedanst wordt, en waar kinderen de eerste stappen van het zelf muziek maken leren met eenvoudige slaginstrumenten en de blokfluit. Ook beginnen veel leerlingen al op jonge leeftijd met instrumentale lessen, veelal viool, gitaar, harp, keyboard en piano. Veel leerlingen zingen ook in een koor, spelen in een popband of in één van de harmonie- of fanfareorkesten in West-Friesland. 
Muziekschool Oostelijk West-Friesland
Door muzieklessen te volgen op een muziekschool kunnen leerlingen ervaren hoe leuk en leerzaam het is om muziek te maken. Bij Muziekschool Oostelijk West-Friesland krijgen elke week honderden leerlingen muzieklessen in allerlei vormen: klassikaal, in groepen, duo’s en individuele lessen.

Daarnaast zijn er talloze andere activiteiten, zoals voorspeelavonden, concerten, masterclasses, theorielessen, examens en samenspeelprojecten. Ook gaan bijna wekelijks docenten naar basisscholen om daar instrumentenpresentaties en projecten uit te voeren. Binnenkort is er weer de jaarlijkse Open Dag en uitprobeermiddag, daarna volgen de oriëntatielessen.

De muziekschool biedt iedereen die van muziek zijn hobby wil maken een ruim aanbod aan mogelijkheden: muziek voor peuters en kleuters, voorbereidend instrumentaal onderwijs, oriëntatielessen en instrumentale lessen op alle gangbare instrumenten en zang. De lessen vinden plaats in o.a. dorpshuizen, culturele centra in vele dorpskernen, maar ook in eigen accommodaties als De Olifant in Enkhuizen en ‘t Samenspel in Medemblik.

Muziekschool MOW
Het leren bespelen van een instrument gaat niet één-twee-drie, en vergt geduld en doorzettingsvermogen. Heel belangrijk daarbij is ook de instrumentkeuze. De muziekschool besteedt hier veel aandacht aan. Kinderen kunnen dan ook zelf uitproberen. Voor meer informatie: kijk op: muziekschoolmow.nl.

Geef een antwoord