Devin de Winter

Devin de Winter

YouMedemblik, topsporter - Devin de WinterIk ben Devin de Winter 17 jaar nu en zit nu als 1e jaars A-junior in de A1 van Hollandia 1e divisie landelijk.
Dat is het op een na hoogste niveau in de A-categorie. Wij spelen tegen clubs als Willem 2 A1, Pec Zwolle A1, Feyenoord A2 en Ajax A2.

Ik sta normaal gesproken basis in het elftal, maar we staan op dit moment wel een na laatste. Het 2e halfjaar worden de 1e- en de eredivisie in 3en gedeeld en begint iedereen weer op nul punten.

Afgelopen zomer ben ik naar Mexico geweest voor de 2e keer. Wij hebben daar 2 toernooien gespeeld. Het 1e toernooi in Veracruz werden we 1e en het 2e toernooi in Acapulco werden we 2e. Het was wel weer erg mooi hoeveel fans we hadden en hoe vaak we in de krant kwamen. Een knulletje, 5 denk ik, barstte in tranen uit toen ik hem een shirtje gaf en dat zijn toch wel mooie dingen om mee te maken.

 


 

 

Ik ben Devin de Winter 16 jaar en woon in Medemblik.
Ik voetbal bij Hollandia in Hoorn waar ik dankzij goede trainers, goede medespelers en wedstrijden spelen op hoger niveau mij ontzettend ontwikkeld heb.

Zo heb ik in mijn eerste jaar bij hollandia proef gespeeld bij AZ en speelde ik in de KNVB selectie Noordkop en ging daarna door naar KNVB interregionaal.

In mijn 2e jaar kregen we een nieuwe trainer Tom Portegies. Die is nu nog steeds mijn trainer. Onder hem heb ik proef gespeeld bij Fc Volendam en vorig jaar bij Sc Heerenveen, maar werd steeds niet goed genoeg bevonden.

Ik speelde ook op mijn 14e en 15e in de KNVB selectie district (de beste 16 amateurspelers van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland). Het laatste jaar met de KNVB was het succesvolst, want toen wonnen we van de leeftijdsgenoten van Fc Volendam, Fc Utrecht, landskampioen AZ en wonnen we van Ajax, maar die waren 1 jaar jonger.

Ik speel ook in het Mexicoteam. Toen ik bijna 15 was ging ik voor het eerst mee en we speelde daar tegen profclubs uit Mexico. Op het eerste toernooi werden we 1e en op het 2e toernooi 3e. Komende zomer ga ik weer mee en dan spelen we waarschijnlijk tegen teams uit Honduras, Colombia, Canada en natuurlijk Mexico.

Geef een antwoord