Joël van Os

Joël van Os - Top Judoka
Joël van Os - Top Judoka

Joël van Os – Top Judoka

Foto: aangeleverdAfgelopen zaterdag 4 april heb ik meegedaan aan het Nederlands kampioenschap judo voor judoka’s tot 18 jaar in de gewichtsklasse tot 66 kilo.
Ik heb in 6 wedstrijden op de mat gestaan waarvan ik er 5 heb gewonnen en 1 heb verloren.
Ik ben heel tevreden en blij met het resultaat.

 

 


 

 

YoumedemblikTopsporterJoel van Os 2014

Hallo allemaal,

Afgelopen jaar was voor mij een druk judojaar, ik haalde in februari mijn 1e dan, de zwarte band en ik ben in korte tijd in diverse landen geweest voor wedstrijden dan wel trainingsstages, met wisselend succes. Ik judo momenteel in de leeftijdsklasse tot 18 jaar en daarin zijn de krachtsverschillen behoorlijk groot, de ene judoka gaat eerder aan krachttraining doen dan de ander. Mijn weken zijn volgestopt met school, 5 VWO aan het Oscar Romero in Hoorn en judo, 4 maal judotraining bij Kenamju in Haarlem en bij de kernploegrtraining in Nieuwegein en 2 maal krachttraining en in het weekend wedstrijden. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier. Ik hoop u middels deze site op de hoogte te kunnen houden van aansprekende prestaties!

Joël

 


 

Joël: 1e dan Zaterdag 1 februari werd voor mij een mooie spannende dag. We gingen eerst naar Vlaardingen voor een judowedstrijd. Dit was tevens een meetmoment voor de -18 van de judobond wat inhield dat wanneer je op het podium kwam je geselecteerd zou worden voor de European cup wedstrijd in Zagreb, Kroatië.
Er zaten ruim 40 judoka’s in mijn gewichtsklasse en we waren verdeeld over 4 poules, waarna een kruisfinale volgde. Ik won 6 van de 7 partijen en werd zo 3e op dit toernooi en ben nu geselecteerd voor Zagreb. Deze wedstijd is begin maart.
We moesten voor de prijsuitreiking al weg want ik moest s’avonds in Beverwijk examen doen voor mijn zwarte band, de 1e dan.
Het examen verliep heel goed en ik kreeg mijn zwarte band uitgereikt.

 


 

Zaterdag ben ik in Troyes, Frankrijk, 3e geworden. Het was een sterk toernooi en er zaten 56 judoka’s in mijn gewichtsklasse.
Er was een braziliaans systeem dus als je verloor dan moest je hopen dat jouw tegenstander in de halve finale kwam want anders was je klaar en dat kon dan al na 1 partij.

Mijn 1e partij won ik maar mijn 2e partij liep een beetje raar, de franse judoka wierp mij en 2 scheidsrechters gaven wazari maar 1 gaf er ippon en meestal is het dan meeste stemmen gelden, toen niet en ze gaven ippon, verloren dus. Ik moest toen wachten of deze judoka de halve finale zou halen. Gelukkig voor mij haalde hij de halve finale en werd zelfs 1e en zo kon ik door in de herkansing. Hierna won ik 5 partijen op rij en zo werd ik 3e.

Het was een lange dag, we waren om 8.45 uur in de hal i.v.m. de weging en om 19.45 uur was mijn laatste partij en we stapten na de prijsuitreiking om 20.45 uur de sporthal uit.
Gistermiddag om 15.45 uur was ik weer thuis.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2014

 


 

 

 

Mijn naam is Joël van Os, ik ben 15 jaar en woon in Sijbekarspel.
Ik zit momenteel in 4 VWO van het Oscar Romero in Hoorn.

Ik zit sinds mijn 4e op judo en ik ben begonnen bij de judoschool van Hans Meester in Medemblik en ik kreeg daar training van Steven Appels en Franklin Huijsen. Ik ben later ook aan wedstrijdtraining gaan doen bij Eric Bos. Ik ben nu sinds juli 2012 lid van de judoclub Kenamju in Haarlem.

Ik train momenteel 4 maal per week, 3 maal in Haarlem en 1 maal bij de kernploeg in Nieuwegein. In 2013 heb ik aan diverse toernooien meegedaan in binnen- en buitenland. Ook in 2014 zal dit het geval zijn.
In januari, februari en maart 2014 zijn de belangrijkste wedstrijden van het jaar, dit zijn “meetmomenten” waarbij er naar de prestaties van de judoka’s wordt gekeken in verband met mogelijke uitzending naar European Cup wedstrijden in het buitenland. In januari ben ik 2e jaars -18, ik zit dus in de middengroep.

Ik hoop ook in februari mijn 1e dan, oftewel zwarte band te halen. Deze mag je halen in het jaar dat je 16 wordt.
We zullen zien!

Geef een antwoord