Melle van der Ham

Melle van der Ham (14 jaar) uit Midwoud is een waar jeugdtalent in de judosport. Vanaf zijn zesde is hij judoka; eerst bij judoschool Hans Meester en Steven Appels en sinds zijn 11e bij het bekende Kenamju in Haarlem. Tijd voor een kennismaking!

YM: Kun je iets vertellen over jezelf en over jouw judocarrière?
Melle: “Ik ben deelnemer aan het ‘LOOT’-project (combinatie school en topsport) op het Werenfridus in Hoorn. Ik zit in Havo 2. Sinds 2011 zit ik bij Kenamju, de club waar ook veel volwassen toppers trainen, zoals Henk Grol, Guillome Elmont en Dex Elmont.”

YM: Wat vind jij het leukste en minst leuke aspect aan jouw sport?
Melle: “Ik vind de combinatie van met mijn lichaam bezig zijn, de wedstrijdspanning én winnen erg leuk. Ik train vier tot vijf keer per week in Haarlem. Het reizen vind ik minder en ik heb weinig vrije tijd, maar gelukkig heb ik veel vrienden bij Kenamju.”

YM: Hoe ziet 2014 eruit?
Melle: “In mijn laatste jaar -15 (2013) heb ik o.a. drie keer de derde plaats behaald op belangrijke toernooien. In 2014 ga ik naar de -18 categorie. Ik wil op het NK (maart 2014) in Emmen weer een medaille halen. Dat zal lastig zijn, omdat ik dan eerstejaars ben. Ik probeer in stapjes te denken. Ik wil graag Nederlands kampioen worden in mijn -18 jaar periode. Ook hoop ik in 2015 deel te nemen aan de EJOF (Jeugd Olympische Spelen). Ik realiseer me goed dat ik nog een lange weg heb te gaan en dat veel jonge judoka’s dit willen.”

Geef een reactie