Pernilla van Rozelaar

Pernilla van Rozelaar (17 jaar) uit Medemblik begon op haar vierde met fietsen. Toen ze naar een wedstrijd mocht waarin dé Leontien meefietste, was Pernilla verkocht.

YM: Vertel eens over jouw ontmoeting met Leontien?
Pernilla: “Ik liep na de wedstrijd naar haar toe en kreeg haar bidon en handschoenen. Ja, toen wilde ik natuurlijk ook een racefiets. Ik heb nog steeds contact met Leontien!”

YM: Wat vind jij het leukste aan jouw sport?
Pernilla: “Het leukste is dat je je eigen grenzen kunt verleggen. Daarnaast kom je met trainingen en wedstrijden overal, in Nederland én buitenland. Het minst leuke is dat het steeds meer een berekenende sport wordt, waardoor de aanvaller steeds minder wordt beloond.”

YM:  Hoe vaak train je per week en waar precies?
Pernilla: “Elke dag en daarnaast fiets ik naar school in Hoorn. Meestal train ik in Alkmaar (Sportpaleis Alkmaar), Wognum (Veldtraining ), Hoorn (parcours HRTC Hoorn) en verder door heel Wesfriesland.”

YM: Waar houd jij rekening mee in het dagelijks leven?
Pernilla: “Op tijd naar bed, trainen, fietsen schoonmaken en onderhouden, en goede voeding. Ik heb minder tijd voor vrienden en familie, maar je leert door de sport ook mensen kennen.”

YM:  Hoe gaat 2014 eruit zien?
Pernilla: “Specifieker trainen om me te bewijzen voor de Elite Dames. Ik ben nu voor het laatste jaar Junior Dame en wil proberen om een aantal belangrijke wedstrijden goed te rijden. Ook wil ik mij proberen te plaatsen voor het WK op de weg. Mijn absolute droom is deelnemen aan de Olympische Spelen!”

Geef een reactie