Silas Glim en Lucas Wenners

In deze populaire rubriek dit keer twee jonge voetbaltalenten: Silas Glim (9 jaar) en Lucas Wenners (10 jaar). Beiden zijn ze in the picture bij AZ … wie weet gaat hun droom om dit jaar te worden gescout in  vervulling!
Lucas was nog maar vier jaar toen hij bij FC Medemblik als Kabouter begon. Zijn voetbalvriend Silas was niet veel ouder: zeven jaar.

De jongens trainen twee keer per week, op dinsdag en donderdag. Lucas: “Ik vind het leukste van mijn sport om lekker met een team bezig te zijn en samen te trainen. En op zaterdag natuurlijk de wedstrijd.”
Silas vult aan: ”
Het leukste vindt ik lekker pingelen en veel scoren. Maar ook goede voorzetten geven waardoor een ander kan scoren.!”

De twee treffen elkaar regelmatig samen met andere kinderen op een voetbalveldje in hun buurt, de Oosthoek. Daar kunnen ze ongedwongen hun skills oefenen. Silas: “Ik hoef nu nog niet veel voor de sport te laten. Daar ben ik nog te jong voor. Ik ga wel altijd op tijd naar bed als ik moet voetballen en ik eet best wel gezond.”Lucas: “Ik ga ook de dag voor de wedstrijd vroeg naar bed.”

Beter dan Messi
De jongens dromen van een toekomst in de voetbalwereld. “Ik hoop dat ik elk jaar weer beter word”, vertelt Silas, “En dat ik elke week met veel plezier samen met mijn team kan voetballen.”Ook zou hij graag een keer kampioen worden met FC Medemblik: “Mijn broer Yonah is dat ook al een paar keer geweest bij de jeugd.” Ook Lucas droomt van de titel met D1.
De twee zijn al een paar keer gespot door de scout van AZ. Lucas: “Mijn naam is al een paar keer opgeschreven. Het liefst word ik nog beter dan Messi!”

Ook Silas hoopt op een uitnodiging: “De laatste keer hebben ze mijn gegevens genoteerd. Zou mooi zijn als ik word uitgenodigd. Ik wacht dat rustig af. En als ik word uitgenodigd, ga ik natuurlijk graag heen…”

Geef een reactie