Twan Berlijn

YouMedemblik topsporter Twan BerlijnInline Skater en Schaatser, geb. 28-8-1996.
Afgelopen seizoen heb ik een goed skeeler seizoen gehad, met mooie resultaten. Heb meegedaan aan landelijke competities, (waar ik het op moest nemen tegen de senioren). Heb Internationaal een aantal wedstrijden gereden met goede resultaten. Deed mee met het NK Baan (Nijeveen), NK weg (Wezep) en de NK Marathon (Vorden) De NK baan lag mij dit jaar erg goed met 3 bronzen medailles sloot ik het NK baan af. Een derde plaats op de 500m, de 300m en in de relay (aflossingswedstrijd).
Ondanks deze prestatie kon ik niet mee met het Nederlandse team naar de Europese Kampioenschapen in Geisingen (Zuid Duitsland) dit omdat de bond (KNSB) anders had beslist, helaas.
Het NK marathon verliep niet zo als ik het verwacht had tijdens de wedstrijd in Vorden verloren ik een skeelerwiel, moest ik de wedstrijd staken. Het parcours bestond uit 80% klinkers wat erg trilt, hierdoor ging er een wiel vandoor. Het is lastig skeeleren met 3 wielen.
Tijdens de NK weg in Wezep was het ook al niet wat het moest zijn, ziekte was de spelbreker voor mij. Wel in de top tien maar geen podium plaatsen.

Nu ben ik bezig met het schaatsen, gericht op de sprint, mijn 10.29 op de 100m, heb ik nog niet verbetert dit seizoen maar zit er dicht tegenaan. In het Gewest NH-U sta ik er goed voor, maar ook landelijk doe ik bij de eerste 10 mee op de sprint voor junioren A (eerstejaars). Hopelijk kan ik me plaatsen voor het NK pure sprint (31 januari 2015). Om dit te bereiken train in dagelijks, op de fiets, spinning met de club, krachttraining in Ed’s Gym, en veel op de ijsbaan de westfries in Hoorn natuurlijk. Het schaatsseizoen eindigt rond februari/maart 2015 voor mij en dan ga ik me weer richten op het skeeleren. Om me wederom te kunnen kwalificeren voor het NK, en EK.  
Blijf me volgen, zou ik zeggen.

Groet Twan Berlijn

 


 

YouMedemblik topsporter Twan Berlijn

Twan (14) startte op zijn elfde met schaatsen en daarnaast skeelert hij al vanaf zijn zesde. Het leukste vindt hij het rijden van persoonlijke records en hij heeft inmiddels een hele groep vrienden bij zijn vereniging (STG Koggenland) opgebouwd. Twan heeft een dubbeltalent en behaalde met beide sporten al veel keren het podium. Hij werd een vijfde op het NK skeeleren op de weg in Sneek in 2010….

Twan: “Ik schaats nu voor het team Westfriesland en ik skeeler bij Skeelerclub Radboud in Medemblik. Mijn uiteindelijke doel is een kwalificatie voor de Jeugd Olympische Spelen in 2012, en in 2011 vindt het EK skeeleren plaats. Om mijn doelen te bereiken, krijg ik veel steun van school. Ik vind het jammer dat ik soms niet naar vrienden kan, maar het geeft veel energie om te merken dat ik zo succesvol ben.”

Geef een reactie