Medemblikker popkoor EQuality

KorenfestivalEen zee van rood, wit en grijs geklede koorleden swingt mee op Supertramps Logical Song. De mannen en vrouwen op het podium zingen de tophit uit volle borst, het plezier spat ervan af. Het heeft zijn uitwerking op het publiek, dat niet stil kan blijven staan. Maak kennis met popkoor EQuality!

Hoewel EQuality sinds januari dit jaar officieel bestaat, liggen de roots in een veel ouder koor: Unicaal, dat in 1968 werd opgericht. Voorzitter Carla Gieling vertelt. “Unicaal is een kerkkoor. Dat bleek een drempel te zijn voor een flink aantal aspirant-leden die wel graag in een popkoor wilden zingen, maar liever niet in de kerk. Daarom hebben we EQuality opgericht, los van de kerk.” Niet voor niets: na een open avond in maart meldden zich maar liefst 13 nieuwe leden.
Inmiddels bestaat EQuality uit 55 man. Onder begeleiding van een combo – drum, gitaar en piano – brengen ze popmuziek ten gehore onder leiding van dirigent Dick Opdam. Het repertoire bestaat uit nummers van Michael Buble, Adele en Neil Diamond, maar ook uit Nederpop van Acda & de Munnik en Marco Borsato. De afgelopen tijd hebben ze heel wat opgetreden. Carla: “Korenfestivals, de Hoornse Stadsfeesten… Op de agenda staat een koffieconcert in november en we hopen dat we komend jaar in Paradiso mogen zingen.”

Spectaculair concert in 2014
KorenfestivalMomenteel oefent EQuality voor een groots concert in 2014: drie optredens in een weekend. Alles wordt uit het hoofd gezongen en er wordt ook bij gedanst. “We moeten dus niet alleen de nummers kennen, maar ook de choreografie; best pittig! Maar erg leuk om te doen. We hebben inmiddels drie avonden podiumtraining achter de rug, dat helpt. Het moet echt een spektakel worden!”

Zangers welkom!
EQuality oefent iedere dinsdagavond in de Sint Pieter in Medemblik. Nieuwe leden – ook van buiten de stadskern – zijn van harte welkom. “Vooral mannen kunnen we goed gebruiken, die zijn in de minderheid. We zijn een enthousiaste, gezellige en toegankelijke club. De sfeer is uitstekend, ik ben op dinsdagavond nooit vroeg thuis. Interesse? Kom gerust eens kijken!”
Nog wensen voor de toekomst? “We willen nog beter worden, de puntjes op de i zetten, zodat we over een aantal jaren echt gegroeid zijn. Maar het plezier in het zingen en de gezelligheid blijven het belangrijkst. Het moet leuk zijn, ontspannend. Zingen is zó heerlijk, je wordt er heel erg vrolijk van!”  

Geef een antwoord