Zorg van Dichtbij 2012

Met het steeds complexer worden van het zorgstelsel, wordt het lastig om de juiste keuzes te maken op zorggebied; bij wie kunt u terecht voor uw zorgwensen? Wij laten in deze rubriek de zorgspecialisten aan het woord. Mocht u met een prangende vraag zitten, dan kunt u deze mailen naar zorgdichtbij@youmedemblik.nl. Wij zorgen er dan voor dat deze vraag wordt behandeld of doorgestuurd naar de betreffende specialist.

Kaakfysiotherapie
Kaakfysiotherapie is voor  mensen die pijnklachten of  bewegingsbeperkingen  hebben in het hoofd- en halsgebied in het algemeen en het kauwstelsel in het bijzonder. Veel voorkomende, maar ook goed behandelbare klachten zijn een beperkte mondopening en een knappende of pijnlijke gespannen kaak.
De oorzaak van deze stoornissen kan liggen in de spieren, zenuwen en in het kaakgewricht, eventueel in combinatie met  nekklachten en/of hoofdpijn. Naast analyse en behandeling bestaat de therapie uit het geven van adviezen en eventueel het veranderen van mondgedrag. 

Voor meer informatie over kaakfysiotherapie, kunt u terecht bij Hans van Woerkom.

Fysiotherapie Medemblik, Admiraliteitsweg 2c, T.: 0227 – 54 80 00, I.: fysiotherapiemedemblik.nl

Pedicurekwestie: Risicovoet
Er is sprake van een risicovoet indien er – als gevolg van een ziekte, ouderdom of verwaarlozing – sprake is van een verhoogd complicatierisico. Een medische pedi-cure voert, naast het verzorgen van de voet en het behandelen van huid- en nagelaandoeningen, spe-cialistische behandelingen uit. Deze is gericht op pijnvermindering en preventie. Middelen hiertoe zijn bijvoorbeeld het aanbrengen van nagelprothese en het toepassen van anti-druktechnieken.  Jacqueline Vijn is gediplomeerd medisch pedicure. Professionaliteit en een persoonlijke benadering staan cen­traal. Naast behandeling in haar sfeervolle praktijk behoort ook het behandelen bij klanten thuis tot de mogelijkheden. Vijn Pedicure staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures en voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Vijn Pedicure, Koggenrandweg 2, Middenmeer, T.: 0227- 65 63 62, E.: jacqueline@vijn-pedicure.nl

Gerben Jansen Hoortechniek
Betrouwbaar in hooroplossingen
Gerben Jansen Hoortechniek is sinds augustus 2011 uw betrouwbare audicien en specialist in hooroplossingen en gehoorbescherming. Ook voor randapparatuur, zoals ringleidingsystemen, bent u aan het juiste adres in Medemblik. Voor een hoortest of deskundige informatie staan de medewerkers altijd klaar.

Om zoveel mensen te laten ervaren wat een hooroplossing is en wat die voor u kan betekenen, vindt u Gerben Jansen Hoortechniek van vrijdag 9 t/m zondag 11 maart 2012 op de Voorjaarsbeurs 2012 in Wieringerwerf, standnummer 46. U kunt een gratis korte hoortest laten doen: u krijgt dan een goed beeld van hoe uw gehoor er voorstaat. U krijgt meteen advies over welke stappen u kunt ondernemen of hoe u verdere achteruitgang van uw gehoor kunt voorkomen.

Uiteraard zijn er de nieuwste hooroplossingen en krijgt u uitleg over de hedendaagse mogelijkheden. Wat denkt u ervan om via bluetooth aansluitingen TV te kijken en te horen of mobiel te bellen?

Voor extra informatie over de Voorjaarsbeurs: kijk op afrit71.nl. Voor meer informatie over Gerben Jansen Hoortechniek: kijk op www.horenenoren.nl of op Facebook.

Geef een reactie