1e Zomerexpositie Bonifaciuskerk – Medemblik

YouMedemblik - Bonifaciuskerk

Van 16 juni t/m 13 juli organiseert de Commissie Kunst en Cultuur van Stichting Bonifaciuskerk – Medemblik de eerste zomertentoonstelling van dit seizoen. Op deze expositie in de Bonifaciuskerk (Kerkplein 9) worden werken van drie kunstenaars getoond.

Diny Obdam (beelden)

Vanaf zeer jeugdige leeftijd is Diny op allerlei gebieden met creatieve dingen bezig geweest. Na cursussen modeltekenen en levend modelboetseren bij ‘De Blauwe Schuit’ is ze overgestapt naar het werken in steen (voornamelijk marmer en ander hardsteen). Als natuurliefhebber voelt het werken met klei en steen voor haar als werken met ‘levende producten’ van onze aarde. Hierbij voelt zij zich het meest aangetrokken tot de figuratieve kanten van deze kunstvorm. Vooral de mens staat hierin centraal.
Inmiddels heeft zij op diverse plekken geëxposeerd en ook een aantal objecten voor opdrachtgevers uitgevoerd.

Enzo Ribeiro (foto’s)

Enzo is half Portugees, maar geboren en getogen in Amsterdam. Hij komt uit een familie waarvan elke generatie wel één of meerdere leden telt die iets creatiefs doen, variërend van hoog niveau tot een uit de hand gelopen hobby. Hij is supertrots op zijn afkomst en dat laat hij zien in de foto’s die hij tijdens de expositie tentoonstelt: een combinatie van Portugal, Madeira en Amsterdam, van landschap- tot stadsfotografie.
Enzo is ook regelmatig langs het racecircuit te vinden voor het maken van fotoreportages. Deze zomer wordt het unieke evenement van de ‘24 uur van Le Mans’ voor de derde keer door hem aangedaan voor het maken van een reportage. Om die reden kan hij helaas niet aanwezig zijn bij de opening van de tentoonstelling in de Bonifaciuskerk.

Bep Opdam (schildererijen en keramiek)

Met haar schilderijen wil zij door middel van de drie elementen land, water en lucht een emotionele sfeer vastleggen. Zij brengt de drie samen en laat haar emoties in de vorm van weerelementen en de composities van landschappen de vrije loop. Haar werken stralen rust, eenzaamheid, hoop, overpeinzing en kracht uit. In veel van haar werken (in olieverf of aquarel) zijn impressies van de Hollandse en Franse kust verwerkt.
Ook bij haar keramische objecten speelt gevoel een grote rol. De vormen zijn sierlijk en sterk. Met diverse kleuren glazuur verandert het beeld van uitstraling.Met al deze disciplines is zij een graag geziene exposant in zowel Nederland als Frankrijk. In 2008 heeft zij tijdens een expositie in Frankrijk de ‘Prix de Peinture de la ville Arzon’ gewonnen.

De feestelijke opening van de tentoonstelling is op zaterdag 16 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur en wordt muzikaal begeleid door Ymke Dalenberg. Daarna is de tentoonstelling dagelijks geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Entree is vrij. Op 30 juni en 1 juli is de tentoonstelling echter gesloten.