8 Themaweken achter elkaar in het Bakkerijmuseum!

YouMedemblik - Themaweken in het bakkerijmuseum Cooperatie broodbezorging mand
Bakkerijmuseum Cooperatie broodbezorging mand - foto: aangeleverd

Het Bakkerijmuseum begint iets nieuws: 8 achtereenvolgende themaweken. Tijdens deze weken ontsluit het museum zijn schatkamer met informatie over steeds 1 onderwerp. Er zal speciaal aandacht aan deze onderwerpen besteed worden met activiteiten, achtergrond informatie en leuke acties. Zo wordt steeds een onderdeel van de Hollandse bakkerijgeschiedenis in het zonnetje gezet. Er wordt gestart met de Bakfietsweek waarin transportmiddelen centraal staan. Tijdens Hemelvaartsdag en het Truckfestival zijn de mooiste gerestaureerde exemplaren te bewonderen. En dus ook de hele week erna.

Hollandse koeken

Daarna volgen 3 weken waarin de drie beroemdste Hollandse koeken centraal staan: StroopWafelweek, Gevuldekoekenweek en Speculaasweek. Hierna komen drie beroemde Hollandse chocolademerken aan bod met de Ringersweek, de Drosteweek en de van Houtenweek.

Omdat het dan al weer bijna zomervakantie is sluit de reeks af met de IJsweek. Daarin zal de feestelijke ‘opstart’ van de IJsmachine plaatsvinden en uiteraard veel zeldzame objecten en voorwerpen die het verhaal rondom IJs illustreren.

Eigenlijk is het zo leuk dat u wel elke week zo kunnen komen! U bent van harte welkom bij het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.