Aanhoudingen in verband met handel in harddrugs

Bij een politieactie in verband met het handelen in verdovende middelen, zijn dinsdag 28 maart vijf mannen aangehouden. De mannen, 22 tot en met 25 jaar uit Opperdoes, Twisk, Zwaag en Hoorn, worden verdacht van handel in harddrugs.

Eind december vorig jaar werd een onderzoek opgestart naar de 23-jarige verdachte uit Opperdoes nadat was gebleken dat hij bij verschillende verkeerscontrole over grote bedragen contant geld beschikte. Ook waren er meldingen dat de man mogelijk zou dealen. Tijdens het onderzoek kwamen nog vier andere verdachten naar voren. Op de dag dat alle verdachten zijn aangehouden, is de politie drie woningen binnengevallen met toestemming van de rechter-commissaris.

Doorzoeking woningen
In een woning in Opperdoes vond de politie een fors geldbedrag, 35 gram cocaïne en 16 gram heroïne. In een woning in Hoorn vond de politie contant geld en spullen die worden gebruikt bij de inrichting van een hennepkwekerij. De verdachte die daar woonachtig is, werd elders aangehouden en bleek bovendien 5 gram cocaïne en 2 gram heroïne bij zich te hebben. In de derde woning werden ook goederen ten behoeve van een hennepkwekerij gevonden. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Daarnaast nam de politie ook drie auto’s in beslag.

De verdachten
Vrijdag zijn drie van de vijf verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 22-jarige man uit Zwaag en 24-jarige man uit Hoorn werden door de Officier van Justitie in vrijheid gesteld. De andere drie mannen, 22, 23 en 25, zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Bron: Politie