Archange de Jiel en Calistokingsdeep blikvangers in Medemblik

Medemblik 2018 - Foto: aangeleverd

Archange de Jiel en Calistokingsdeep zijn maandag de favorieten voor de kortebaan in Medemblik. In het veld met het maximale aantal van 24 paarden hebben deze deelnemers tot nu toe het meeste indruk gemaakt. De aanvang op de Nieuwstraat is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Archange de Jiel won dit jaar de kortebaan in Beverwijk en behaalde meerdere ereplaatsen. John de Leeuw is bovendien in topvorm. De Hoofddorper gaat glansrijk aan de leiding in het pikeursklassement.

Calistokingsdeep won dit seizoen nog niet, maar eindigde wel vijf keer als tweede. De ruin moet steeds zijn starthandicap van vijf meter goedmaken en dat zorgt regelmatig voor veel spektakel. Mogelijk groeit hij in Medemblik dan ook uit tot de absolute smaakmaker. Overigens komen beide favorieten donderdag ook in actie in Purmerend. Het is afwachten hoe zij de inspanningen daar hebben verteerd.

Titelverdediger

Het zijn niet de enige paarden die al een inspanning hebben gedaan enkele dagen eerder. De meeste paarden komen donderdag in Purmerend of vrijdag in Hillegom in actie. Opvallend is dat titelverdediger Boucher le Blanc niet in Medemblik start, maar wel vrijdag in Hillegom. Titelverdediger John Dekker komt met Sirol Axe en Gaya Vip naar de Nieuwstraat. De laatste wordt dit jaar gehuurd door meer dan 100 Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Zij zetten ook hun paard Emi van Jip in. Zij komt voor het eerst in actie met pikeur Ruud Pools.

Chaman Rapida is een andere kanshebber maandag. De ruin van Piet Siderius moet het vooral hebben van zijn bliksemstart. De korte Nieuwstraat is dan ook in zijn voordeel.

Deelnemersveld

Het volledige deelnemersveld van Medemblik is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Vanaf vrijdag is hier ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips te vinden. Meer informatie over het evenement in Medemblik staat op www.prinshendrik.net.