Beethoven’s Pastorale in Medemblik?

YouMedemblik - beethoven - Bonifacius
Beethoven’s Pastorale in Medemblik

Als het aan de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik ligt komt er (weer) een Beethoven-in-de-Bonifacius concert o.l.v. Jan Laan in de Bonifaciuskerk in Medemblik op zaterdagavond 2 februari 2019 en nu met de uitvoering van de schilderachtige 6de Symfonie (Pastorale) en het sublieme 5de Pianoconcert (Keizerconcert) door niet minder dan Ramon van Engelenhoven … maar … voor een verantwoorde organisatie moet er een beroep gedaan worden op financiële hulp en is er een CROWDFUNDINGSACTIE gestart via hetluktons.nl … vanaf € 10 zijn alle bijdragen welkom en bij een donatie van € 50 krijgt u een toegangskaart t.w.v. € 25 cadeau. HELPT u mee ?
Ga naar www.hetluktons.nl/nl/projects/beethoven-in-de-bonifacius-ii.

Pastorale van Beethoven

YouMedemblik - Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven

Deze 6de symfonie, de Pastorale, beeldt een verhaal uit van een boerenfeestje dat door een onweer onderbroken wordt. Het natuurgeweld van een razende storm komt overweldigend over en het “lied”van de herder in het laatste deel is één van de indrukwekkendste finales van Beethoven’s symfonieën.

Beethoven’s 5de Pianoconcert

Dit zgn. Keizerconcert is het laatste Pianoconcert van Beethoven met een “Rapsodische uitbarsting”waarbij de piano vrijwel onmiddellijk meedoet. Het is het meest gespeelde en opgenomen (op cd) concert van deze virtuoze componist met mooie contrasten tussen luide en dromerige, intiemere passages. Een weergaloos werk!

Een mooi initiatief om zo’n concert ook in en voor Medemblik e.o. mogelijk te maken!

www.bonifaciusmedemblik.nl