Beleef het jaar 1900 tijdens de Dickensdag Medemblik!

YouMedemblik - Dickensdag
Foto: Robert Gieling

Op 8 december a.s. vindt in Medemblik de Dickensdag plaats. Tijdens deze sfeervol verlichte kerstmarkt wordt u meegevoerd naar het jaar 1900. Zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden maken dat u zich waant in de tijd van Scrooge, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes. Want wie kent het niet: het kerstverhaal van Charles Dickens, waarin de chagrijnige en gierige Scrooge op eerste kerstdag verandert in een zachtaardige weldoener?
De Dickensmarkt is van 16.00u- 21.30u geopend voor publiek. In de Nieuwstraat, het Bagijnhof en Van Houweningenpark vindt u een gevarieerd aanbod kramen. Van kerststukjes tot ambachtelijke streekproducten, van kleding tot woonaccessoires, van alles is er te vinden.

Dickensplein
Voor het voormalige postkantoor in het Bagijnhof is het ‘Dickensplein’. Geniet er van de prachtigste Dickenstaferelen en de mooiste kerstliederen. Ook levend standbeeld Marjolijn Manshanden verzorgt een bijzondere act.

Vertier

YouMedemblik - Dickensdag

Foto’s: Robert Gieling

Kinderen kunnen zich op dit nostalgische evenement prima vermaken. Zo kunnen zij marshmallows roosteren en een kerst- creatie maken. Voor de jongsten is er een draaimolen uit de tijd van toen. En heb je altijd al een kennis willen maken met Bello? Tussen 18.00u en 20.30u kun je met deze authentieke stoomtram kosteloos een rangeerritje maken!

 

De Dickensdag is een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik). Meer informatie over de Dickensdag vindt u op www.dickensdag.nl of www.stemmedemblik.nl.

Uniek Dickens- arrangement: Vervoer per authentieke stoomtram Hoorn- Medemblik v.v./ bezoek Dickensdag/ Twee gangen Dickensmenu. Voor meer informatie, zie www.stoomtram.nl.