Chocolade en Kunst in het Bakkerijmuseum

Foto: aangeleverd

De start van het nieuwe seizoen van het Bakkerijmuseum, vanaf 18 februari, is het inmiddels traditionele bonbons maken in de voorjaarsvakantie voor alle bezoekende kinderen. Inderdaad; alle kinderen die het museum bezoeken mogen hun eigen bonbons maken en decoreren. Gedurende de tijd dat de chocola moet uitharden maken ze ook nog hun eigen bonbon-doosje. Verder zullen de bakkers demonstreren hoe je bijvoorbeeld holle paaseieren of een paasstol maakt.

Wegens grote drukte afgelopen seizoen en de afgelopen wintermaanden is de tentoonstelling ‘Bakkerskunst’ verlengd. In meer dan honderd kunstwerken staat de vraag centraal waar Bakkerskunst eindigt en waar Kunst over bakkers begint. Want ooit behoorden de ambachten van suikerbakker, beeldhouwer en kunstschilder allen tot de hoogste gildes. Maar waar we van de kunstenaars de namen en kunstwerken letterlijk tot in eeuwigheid kennen, daar is het werk van de bakker tijdelijk gebleken. De vernieuwende insteek van kunst in een ambachtsmuseum levert een interessante tocht door het grensgebied van kunst en ambacht op, dwars door kunsthistorische periodes en stijlen met een grote variatie aan kunstenaars en technieken. Kortom voor jong en oud is het Bakkerijmuseum niet alleen het lekkerste maar zeker ook een leerzaam museum!

Is schilderen met chocolade Kunst?

Elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur
www.deoudebakkerij.nl 0227-545014